Hirdetés

Trónok harca - egy algoritmus kiszámította, ki nem élheti túl az utolsó évadot

|

Az adatok alapján például elég kicsi az esélye annak, hogy Daenerys Targaryen meghal a nyolcadik szezonban.

Hirdetés

Hivatalosan is elrajtolt a Trónok harca nyolcadik, egyben végső évada, ami lezárja a 2011 óta futó HBO-sorozatot, és ugyan egyelőre csak találgatni lehet, mi fog történni az utolsó epizódokban, valószínűleg nem minden fontosabb szereplő éli túl a kalandot. Egy csapat pedig most a tudományt hívta segítségül, hogy kiderítse, ki élheti túl a Westerosban zajló eseményeket.

Hirdetés

A Müncheni Műszaki Egyetem néhány munkatársa létrehozott egy olyan algoritmust, ami bizonyos adatok alapján megsaccolja, hogy melyik szereplő halálozhat el a sorozat utolsó évadában. Az eredmények szerint Daenerys Targaryen érezheti magát a legnagyobb biztonságban, hiszen mindössze 0,9% százalék az esély arra, hogy meghal. Sokak kedvenc zsoldosa, Bronn viszont jobban teszi, ha óvatosan tevékenykedik, ugyanis a mérések alapján 93,5%, hogy nem éli túl az évadot.

Több olyan karakter is van még, akik az algoritmus szerint életben maradnak, mert például Tyrion Lannisternek 2,5%, Varsynak 3,2%, Samwell Tarlynak pedig 3,3% esélye van a halálra. Ezzel szemben Gregor Clegane 80,3%-on, Sansa Stark 73,3%-on, Bran Stark pedig 57,8%-on áll, szóval könnyen elképzelhető, hogy ők kikerülnek a kalandból a hátralévő néhány epizód során.

Egyébként több olyan tényezőt is felhasznált az algoritmus a számít közben, amelyek javíthatnak vagy ronthatnak egy szereplő adatain. Így például, ha valaki a Baratheon nevet viseli, akkor 5%-kal nagyobb esélye van a halálra, mint az átlagnak, viszont egy Lannisternek 45%-kal jobbak az esélyei a túlélésre egy átlagos karakternél.

Ha még több érdekes adatra vagytok kíváncsiak, akkor látogassatok el ide. Szerintetek kik fogják túlélni a nyolcadik évadot?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)