Hirdetés

Trükkösebb volt a Terminátor 2 egyik jelenete, mint gondolnád

|

A mémmé vált telefonálós rész pengés megoldása egyszerre zseniális és sokkoló.

Hirdetés

A Terminátor 2. - Az ítélet napja egyike a legnagyobb klasszikusoknak, amely nagyban hozzájárult ahhoz, hogy Arnold Schwarzenegger, Linda Hamilton és James Cameron neve kitörölhetetlen legyen a filmtörténetből. A sci-fi remekül öregedett, és a speciális effektjein sem fogott túlságosan az idő vasfoga, ennek köszönhetően egyes megoldásait a mai napig szájtátva nézzük, pláne annak tudatában, hogy 1991-ben milyen technológiai lehetőségek álltak rendelkezésre.

Emlékeztek például arra a jelenetre, ahol John felhívja a nevelőszüleit, de kiderül, hogy végük? Valószínűleg azt hittétek, hogy CGI-jal pofonegyszerű volt a kivitelezése, de valójában komplikált a megoldás. 

Hirdetés

A jelenetben Jenette Goldstein játszotta John Connor nevelőanyját, Xander Berkeley pedig a nevelőapját. Miközben a nő telefonon beszél a fiúval, a keze karddá változik, hogy egy döféssel elhallgattassa a kutyával kiabáló férfit, amivel kapcsolatban Xandernek szürreális élményei vannak.

A színész beszámolója szerint két hétig kellett gyakorolnia a kardnyelést a forgatás előtt, tompított alumínium pengével, de így sem volt könnyű dolga. Formába öntötték a fejét, hogy be tudjanak tenni egy visszahúzhatós pengét, ami kijött hátul és oldalra vágott. Ahhoz, hogy ez valóságosnak tűnjön, elég mélyen bent kellett lennie a szájában a pengének. Goldstein elmondta, hogy a sminkmester, a zseniálisnak tartott Stan Winston készített egy mintát a karjáról, és apró szeplőkkel látta el a kardban végződő húst, majd Xander szájába helyezték a végét. 

Berkeley visszaemlékezése alapján háromfajta pengét használtak, amelyek közül az egyik az volt, amivel trükkösen a falhoz tűzték. Majd amikor ki lett húzva az eszköz, és a földre zuhant, négy-öt órán át, hajnali négyig kellett maradnia ebben a pozícióban.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A teste a földön hevert, miközben egy medencényi tej és vér ömlött rá, amit Cameron személyesen kevergetett minden alkalommal. A színész szerint nagyon ösztönzően hatott rá, hogy ha egyetlen hajszállal is elvéti a megfelelő mozdulatokat, akkor elszúrta volna az egész jelenetet, és bár a forgatás után napokig alig tudott járni is, de az erőfeszítéseiért kapott egy üveg Cristal pezsgőt. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)