Hirdetés

Tudományosan bizonyított, hogy Thanos nem is tudott volna csettinteni a Végtelen Kesztyűben

|

Az MCU egyik ikonikus pillanata addig piszkálta a kutatók képzeletét, míg tudományos kutatásba kezdtek a csettintés titkai után.

Hirdetés

Három évvel ezelőtt mindenki, akit csak kicsit is érdekelt a Marvel képregényes univerzuma, a Bosszúállók: Végtelen háború eseményeiről és arról beszélt, mik lehetnek Thanos csettintésének következményei a dollármilliárdokat érő franchise-ra nézve. Kivéve néhány amerikai tudóst, akik azon kezdtek el vitázni, hogy egyáltalán lehetséges lett volna-e a csettintés.

Már persze nem az a része, hogy Thanos a hatalomkövek összegyűjtése után tényleg képes lett volna-e elpusztítani az univerzum élőlényeinek felét, erről egyértelműen tudták, hogy csupán a kreatív képregényírók képzeletének szüleménye.

Hirdetés

Annak kacspán keveredtek heves vitába, hogy Thanos egyáltalán képes lenne-e csettinteni úgy, hogy az ujjait az Infinity Gauntlet fémes felszíne borítja be.

"Így indult el az egész, ki akartuk deríteni, hogy mik a kulcsfontosságú összetevők, amikre szükség van, hogy csettinteni tudjunk az ujjainkkal"

- mondta nemrég Saad Bhamla, aki a Georgia Institute of Technology kötelékében a csettintés tudományát felfedő tanulmány vezető szerzője volt.

A kutatómunka során ultralassításra képes kamerákkal megállapították, hogy a jelenség az emberi testen mért legnagyobb mértékű gyorsulása, igaz, a másodpercenként 7800 fokos sebesség miatt egy csettintés mindössze hét milliszekundumot vesz igénybe - összehasonlításképp egy pislogás 150 ezredmásodpercig tart.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Nem túl meglepő módon arra jutottak, hogy Thanosnak nem sikerült volna ténylegesen a csettintés, ugyanis annak legfontosabb összetevőjeként a súrlódás mértékét állapították meg. A laza mozdulathoz arra van szükség, hogy az ujjainkat mozgató izmok megfelelő erőhatást kifejtve energiát halmozzanak fel az ízületeinkben, majd a megfelelő szintet elérve feloldódjon az ujjaink közötti kapcsolat, az eltárolt energia pedig rekordmértékben felgyorsítsa azokat.

A kísérletek során azzal szembesültek a kutatók, hogy ha túl nagy a tapadás a két ujj között - például egy gumikesztyűt felvéve -, akkor az energia elnyelődik és hővé alakul. Ha pedig túl alacsony a tapadás, például, ha Thanos kesztyűjét a lehető legegyszerűbb módon szimulálva két gyűszűt veszünk fel, akkor a két ujj egyszerűen elcsúszik egymáson, mielőtt a szükséges mennyiségű energia felhalmozódna.

Akármennyire is lehetetlen a Marvel gonoszának csettintése, nekünk rengeteg szórakoztató pillanatot nyújt a történetszál, aminek a része volt, sőt, még idén év végén is ennek a következményei adják a képregényes filmek legizgalmasabb sztoriját.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)