Hirdetés

Tudtad, hogy a Marvelnek van egy bébiagyú Supermanje?

|

Csoda, hogy a DC, de még saját kiadója is kiakadt Wundarr kitalálójára?

Hirdetés

Talán sokan tudják, hogy a két nagy képregénykiadó, a Marvel és a DC több évtizednyi fennállásuk alatt milyen temérdek sok karaktert lekoppintott egymásról. Vegyük például Supermant, akit a legtöbben Hyperionként vagy Sentryként láthattak úgymond viszont a Marvel-képregények lapjain.

Itt van aztán Steve Gerber és Val Mayerik szüleménye, Wundarr is a Dakkam bolygóról, kinek apja világuk egyik elismert tudósa, mígnem egy nap, mikor megtudja, hogy otthonuk pusztulásra van ítélve, hajót épít menekülés gyanánt. Igen ám, de rajtakap a kormány, így csak fiát, azaz Wundarrt tudja egyedül kilőni az űrbe, ő pedig onnan a Földre jut.

Izé, ismerős egy kicsit?

Hirdetés

Wundarr - akit menet közben kozmikus sugarak érnek, így pedig szupererőt szerez - tehát a Földbe csapódik, amit egy idősebb házaspár is észrevesz, jóllehet, nem mennek utána a jövevénynek, aki eközben meg évekig a hajóban ragad.

A csavar viszont az, hogy itt csupán a teste indul fejlődésnek, az agya nem igazán, így kvázi bébielmével szabadul ki a hajóból, hogy csak később, a Kozmikus Kockával érintkezve, kómába kerülve tudjon komolyabban továbbfejlődni mentálisan is - ekkor kereszteli el magát Aquariannek is.

Bár a DC persze már a hetvenes években, a karakter debütálásakor azonnal plágiumot kiáltott, azt Gerber is leszögezte, hogy Wundarr csak paródia, sőt, tisztelgés Superman felé, mintegy szeretete jeléül.

Stan Lee-ék egy időben így is megfontolták, hogy kirúgják írójukat, mivel az szerkesztői utasításra sem volt hajlandó a megjelenés előtt változtatni a hősön, de végül a DC is úgy döntött: pár kisebb változtatás után hajlandók elfogadni Wundarr létét is, márpedig amúgy is ezt tervezte Gerber, legalábbis saját bevallása szerint.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)