Hirdetés

Deadpool nevének meglepően morbid az eredete

|

Rob Liefeld szüleinek hatása nélkül talán egészen más néven ismernénk Wade Wilsont.

Hirdetés

Ahhoz képest, hogy mennyire népszerű, a negyedik falat áttörve az olvasóhoz/nézőhöz folyton kiszóló zsoldos még viszonylag fiatal karakternek mondható a Marvel népes felhozatalában. Wade Wilson 1991-ben debütált a New Mutants #98 hasábjain, és ezután nem is kellett olyan vészesen sokat várni arra, hogy a filmvásznon is bemutatkozzon Ryan Reynolds alakításában. Más kérdés, hogy ebben nem volt sok köszönet, ugyanis az X-Men kezdetek: Farkas (2009) teljesen kiherélte a karaktert, amiről a hét évvel később megvalósult önálló Deadpool filmben maga Reynolds is külön megemlékezett.

Wade Wilsont azóta láthattuk a Deadpool 2-ben, és készül a Deadpool 3 is, immáron az MCU részeként, amiben egy másik ikonikus szuperhős, Wolverine, azaz Rozsomák is tiszteletét teszi Ryan Reynolds legkedvesebb ellensége, Hugh Jackman megformálásában. A Marvel tervei szerint 2024. november 8-án kerül sor a bemutatóra.

Hirdetés

Deadpool alkotói, Fabian Nicieza és Rob Liefeld közül az utóbbi nemrég interjút adott a Vulture-nek, amiben szóba került Wade Wilson becenevének eredete is. Az író-illusztrátor bevallotta, hogy annak idején teljesen meg volt lőve, amikor el kellett neveznie a szabadszájú zsoldost. Ekkor jutott eszébe, hogy annak idején a szülei meg voltak győződve arról, hogy a hírességek hármasával halnak, tehát amikor valaki elhunyt, akkor fogadást kötöttek, hogy ki lesz a következő, ezt nevezték "dead poolnak". Ez végül a már említett 2016-os mozifilmben is visszaköszönt.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)