Hirdetés

A Twin Peaks Ragyogása, avagy két klasszikus összemosva (videó)

|

Önmagában Kubrick klasszikusa, a Ragyogás és Lynch kultikus sorozata, a Twin Peaks is zseniális, de összekeverve őket még ennél is többet kapunk.

Hirdetés

25 évnyi kihagyás után végre folytatódik David Lynch kultikus szériája, a Twin Peaks, ráadásul ebben az évben tölti be 35. születésnapját Stanley Kubrick nagyszerű klasszikusa, a Jack Nicholson nevével fémjelzett Ragyogás is. 

Az évfordulók alkalmából a filmek előtti tisztelgésként egy kísérleti rendező, Richard Vezina összemosta a Twin Peaks és a Ragyogás jellegzetes jeleneteit, majd az így kapott Blue Shining című rövidfilmet a tavalyi Fantasia International Film Festivalon mutatta be. A mashup korábban nem volt nyilvános, csak most vált elérhetővé a nagyközönség számára, így mi is meg tudjuk mutatni nektek: 

A mindkét univerzumot egyesítő Blue Shining ugyanakkor nem csupán a Twin Peaks és a Ragyogás elemeit hordozza magán, de utalásokat kapunk Lynch többi alkotására, például a Dűnére, a Mulholland Drive-ra, a Kék bársonyra vagy éppen Az elefántemberre is. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)