Hirdetés

Úgy tűnik, egy orosz stáb előbb fog az űrben forgatni, mint Tom Cruise

|

Sajnos a színész lecsúszott a lehetőségről, hogy ő legyen az első, aki az űrben vesz fel egy jelenetet.

Hirdetés

Bár az elmúlt hónapokban sokan tettek történelmi jelentőségű lépéseket azért, hogy az űrturizmus valósággá váljon, még messze vagyunk attól, hogy bárki felszállhasson, és a saját szemével nézhesse meg, gömbölyű-e a Föld. Az űrutazás iszonyatosan drága, kevesek kiváltsága marad egy darabig, így valószínűleg a filmesek is inkább maradnak a stúdióban, mint hogy hosszú kiképzés és dollármilliárdok elköltése után pár percre elhagyják a bolygót.

Bár Tom Cruise is bejelentette, hogy 200 millió dollárból forgatna filmet az űrben Elon Musk, a NASA, és Doug Liman rendező közreműködésével, a munkálatok kezdődátumát még nem tűzték ki. Ellenben a The Challenge című orosz film stábja már októberben elindulhat.

Hirdetés

A stáb már korábban elkezdte a kiképzést a Jurij Gagarin Központban, ahol csütörtökön az orvosok és biztonsági szakemberek zöld utat adtak a projektnek. A film rendezője Klim Shipenko, aki a Son of a Richet készítette, mely Oroszország valaha volt legtöbb bevételt hozó filmje, főszereplője pedig Yulia Peresild, egy közismert, nagy múltú színésznő. Ők ketten október 5-én indulnak majd az űrbe egy Szojuz űrhajón, amit Anton Skaplerov űrhajós fog vezetni, és várhatóan 12 napot töltenek fent. Az egészben természetesen a Roszkozmosz is szerepet vállal, a Channel One pedig az egészet közvetíti.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)