Hirdetés

Új A Gyűrűk Ura könyv készül J.R.R. Tolkien írásai alapján

|

A Gyűrűk Ura-trilógia legendás szerzője ugyan már évtizedek óta nincsen közöttünk, a mai napig vannak olyan írásai és jegyzetei, amelyeket még nem láthatott a publikum.

Hirdetés

Az ötvenes években megjelent A Gyűrűk Ura könyvtrilógia mai napig a fantasy irodalom egyik legjelentősebb és leginkább időtálló alkotása és bár a regényeket író J.R.R Tolkien 1973-ban elhunyt, a munkássága a mai napig nagy hatással van napjaink alkotóira.

Az író fia, Christopher Tolkien még évtizedekig folytatta apja munkáját és ennek köszönhetően több könyv is megjelenhetett, amely eredeti jegyzetek alapján bővítette Középfölde mítoszát, viszont az ifjabb Tolkien halálával most egy újabb szerzőnek kell átvennie a stafétát.

Hirdetés

A Houghton Mifflin Harcourt Books & Media alelnöke, Deb Brody egy közleményben bejelentette, hogy 2021-ben The Nature of Middle-earth (vagyis "Középfölde természete") címen egy teljesen új kötet fog megjelenni, amely Tolkien eddig sosem látott írásait szedi majd össze:

"Tolkien számára Középfölde csak része volt egy világnak, ami felfedezésre várt, a Középfölde természetében található írások pedig felfedik azokat az utazásokat, amelyek során megpróbálta jobban megérteni a saját alkotását. Legyen szó olyan mélyenszántó témákról, mint például a Tündék halhatatlansága és a reinkarnáció, a Valák hatalma, Numenor bestiái és földjei, Gondor domborzata, vagy csak akár arról, hogy kinek van szakálla!"

Az új könyvet egy Tolkien-szakértő, Carl F. Hostetter fogja kézben tartani, a megjelenése pedig jövőre, június 24-én várható, bár azt még nem tudni, hogy hazánkban mikor lesz elérhető.

Nektek hogy tetszik az ötlet?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)