Hirdetés

Új sorozatot kap a Tetovált lány

|

A világhírű skandináv krimi univerzumában játszódó filmsorozat készítője Veena Sud lesz.

Hirdetés

A skandináv krimik egy külön univerzumot alkotnak a bűnügyi történetek világában. A sötét hangulatú, hátborzongató történeteknek egy külön csavart ad az a kontraszt, hogy az észak-európai emberek visszafogottsága, a történetekben ábrázolt morózussága nehezen egyeztethető össze a megírt bűnesetek bestialitásával. 

A skandináv térség sok sikeres írója közül egy mindenképpen kiemelkedik. A sokáig újságíróként dolgozó Stieg Larsson már elmúlt negyven, mikor rászánta magát, hogy papírra vesse ötleteit, és viszonylag gyorsan megírta a Millenium-trilógiaként elhíresült három regényét. Sajnos több nem is született, mert a váratlanul, fiatalon elhunyt író már nem érhette meg könyvei megjelenését és az azt követő világsikert.

Hirdetés

A számos nyelvre lefordított sikerkönyvek több filmadaptációt is megéltek, és később két másik írót is megihlettek, akik hallatlan alázattal nyúlva a hagyatékhoz, további négy regénnyel járultak hozzá a történet továbbéléséhez. Míg David Lagercrantz három további regénnyel egy újabb trilógiát hozott össze, Karin Smirnoff egy történettel gazdagította a Millenium-sztorik sorát.

Most az Amazon és az MGM jóvoltából a történet tovább folytatódik egy bűnügyi sorozattal, ami a Stieg Larsson által megalkotott környezetben és karakterekkel játszódik. Egyes sajtóértesülések szerint a sorozat "karmestere" az a Veena Sud lesz, aki Gyilkosság című négyévados sorozatával már bizonyította alkalmasságát a krimikedvelőknek. További sikerek övezték később is munkásságát. Többek között ő készítette el a Netflix nagy sikerrel vetített sorozatát, a Seven Seconds-t, de részt vett a Lezáratlan akták című nagysikerű krimi-széria írásában és producerként is több munkát jegyez.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A sorozat ötlete már 2020-ban felvetődött, de csak most találtak hozzá megfelelő rendező-producert. Bár egyelőre nagy a titkolózás, annyit azért lehet tudni, hogy a történet nem a három szerző hét könyvének valamelyikét dolgozza fel, de az egyik főhös továbbra is Lisbeth Salander lesz, az antiszociális hacker. Hogy az őt támogató újságíró Mikel Bloomkvist megjelenik-e a történet során, még nem tudni. Tehát a történet egyfajta spin-offként illeszkedik a Stieg Larson által egykor megálmodott világba.

Eddig az óriási sikert követő első három könyv nyomán születő minden irodalmi illetve filmes feldolgozás többnyire jó kritikákat kapott, sikert aratott, és az eddig kikerült információk alapján nincs okunk azt feltételezni, hogy ez most másképp lenne.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)