Hirdetés

10 hatalmas filmes baki, amiket lehet, észre sem vettél

|

Ismételten összeszedtünk pár emlékezetes filmes bakit, amiket nem szúrtak ki azonnal a nézők.

Hirdetés

Idén áprilisban szedtünk össze első körben pár durva filmes bakit, az anyagból készített YouTube-videónk kommentszekciójában pedig temérdek további ötlet érkezett tőletek, illetve nekünk is eszünkbe jutott még néhány mozis botlás, így nem is volt kérdés, hogy idővel érkeznie kell a folytatásnak is.

Ennek most jött el az ideje. Alább tehát egy újabb gyűjtést találtok, ismét előszedtünk tíz filmet, illetve sorozatot, melyekben csúnyát hibázott a kellékes, rossz helyen maradt véletlenül egy stábtag, vagy esetleg a vágást sikerült elég szembetűnően elbaltázni. Fontos kiemelni, hogy ezúttal is a vizuális bakikra, és nem az esetleges írói hibákra, vagy logikai bukfencekre koncentráltunk.

Hirdetés

Angyalok városa

Kezdjük rögvest az 1998-as Angyalok városával. Kevesen tudják, de az eredetileg City of Angels címet viselő film Wim Wenders Berlin felett az ég című 1987-es filmdrámája alapján készült. A romantikus alkotás története szerint egy Seth nevű angyal, vagyis Nicolas Cage beleszeret Dr. Maggie Rice-ba, akit Meg Ryan alakít. Tényleg egy nagyon szép filmről van szó, mindenképp pótoljátok, ha eddig még nem láttátok volna. Arra a jelenetre pedig különösen figyeljetek, mikor Meg Ryan egyszer felébred az éjszaka közepén.

Az egyik pillanatban ugyanis még egy vastag pántos, klasszikus fehér atlétatrikó van a színésznőn, a vágás után viszont ez a ruhadarab átváltozik egy hajszálvékony pántú, könnyed kis toppá. Nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy nem ez lesz listánk egyetlen ruhacserés bakija. 

Förtelmes főnökök 2

És már jön is a következő ilyen példa. A Förtelmes főnökök mindkét részében emlékezetes szereplő volt Jennifer Aniston masszívan szexfüggő karaktere, Dr. Julia Harris. Számunkra most a második film lesz a fontos, ennek pedig egészen konkrétan az a jelenetsora, mikor Julia bemegy egy szexfüggőknek tartott terápiás megbeszélésre pár sorstársával együtt.

Kint a parkolóban és még egy fekete, félig átlátszó harisnya volt Julián, az épületbe belépve viszont ez varázslatos módon egy fekete bőr leggingsszé változott, ahogy magassarkújából is bokacsizma lett. Még feltűnőbb azonban ez a váltakozás kicsivel később, a terápiás foglalkozás során ugyanis az egy helyben ülő Julia ruházata cserélődik vágásról vágásra.

Pókember

Térjünk át a ruhadarabokról a berendezési tárgyakra, és arra a 2002-es Pókember mozira, ami hatalmas lökés volt a szuperhősös műfaj életében, és nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a képregényfilmek ennyire népszerűek legyenek napjainkban. Az első Pókember kaland sok szempontból emlékezetes, egyik bakija pedig minden bizonnyal többek emlékezetébe is örökre beégett. Igen, arra a lámpára gondolunk.

Az történt ugyanis, hogy az ifjú Peter Parker az egyik jelenetben épp próbálgatta a szobájában organikus hálóvetőjét (tudjátok, ebben az adaptációban Peter csuklóiból jön ki a háló, nem kell egy külön kütyüt használnia ehhez), és a nagy gyakorlás közben véletlenül leránt egy lámpát a szekrény tetejéről. A lámpa annak rendje s módja szerint összes is törik, mikor azonban May néni meghallja a ricsajt, és be akar jönni a szobába, a lámpa hirtelen újra a helyén van.

Bor, mámor, Provence 

Újabb romantikus mozi következik a listánkon, ami nem más, mint a 2006-os Bor, mámor, Provence, melyben egy londoni bankár, a Russell Crowe által alakított Max Skinner egy provence-i kastélyt és szőlőskertet örököl. Azzal a feltett szándékkal utazik el Franciaországba, hogy pénzzé tegye a birtokot, de aztán persze végül minden másként alakul. 

De térjünk is rá gyorsan a bakira: az egyik jelenetben egy skorpiót akar lecsapni az egyik színésznő, és egy kefével a kezében indul végezni az állattal. Egyetlen röpke másodperc múlva viszont már nem egy méretes kefe, hanem egy légycsapó van a kezében. A kellékesek itt sem remekeltek. 

Végképp eltörölni

Az előző felsorolásunkban is volt egy Schwarzenegger-mozi, és nincs ez másként most sem. Ezúttal az 1996-os Végképp eltörölnit vettük elő, melyben Schwarzenegger egy John Kruger nevű rendőrbírót alakít, aki a Szövetségi Tanúvédelmi Programnak dolgozik. 

Az egyik jelenetben egy régi ismerőst keres fel, akinek anno hamis személyazonosságot intézett. Az illető most egy melegbárban dolgozik, itt találkozik vele Kruger. Robert Pastorelli karaktere épp a bárban dolgozik, fehér inget és egy mellényt visel. A jelenetben leveszi ezt a mellényt, majd megfordul, és a vágás után újra rajta van a ruhadarab, majd egy pillanat múlva ismét eltűnik. 

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

A Karib-tenger kalózai: A Fekete Gyöngy átka

Klasszikus filmes bakinak számít az, hogy az egyik stábtag véletlenül ott téblábol a szettben, és a film végső vágásában valahogy ő is látszik. Pontosan ez történt a A Karib-tenger kalózai: A Fekete Gyöngy átka esetében is, bár a sok kalóz között nem annyira egyszerű kiszúrni ezt a szerencsétlen flótást. 

Közelebbről megnézve azonban világosan látszik, hogy hősünk nem kalózgúnyát visel, hanem egy cowboykalapot, egy fehér rövidujjú inget, és egy napszemüveget. Nem épp egy klasszikusnak mondható kalózszett, annyi szent.

Star Wars: Az ébredő Erő

Megint csak vissza kell utalnunk az előző gyűjtésre, hiszen abban a listában helyet kapott az első Csillagok háborúja mozi, az Egy új remény ikonikussá vált jelenete, melyben az egyik birodalmi rohamosztagos csúnyán beverte a fejét. Ha nem is ennyire látványos Az ébredő Erő egyik bakija, azért mindenképp említést érdemel.

Az történt ugyanis, hogy mikor Rey megszereli, vagyis gyakorlatilag kiegyenesíti BB-8 antennáját, az alkatrész elkezdi változtatni a színét. Az egyik pillanatban még fémes színű, a következőben viszont már hófehér. Apróságról van szó, és tényleg másodpercenként meg kell állítani a filmet, hogy feltűnjön az embernek, de azért az efféle figyelmetlenség mellett így sem lehet elmenni egy ilyen toplistában.

Jégvarázs

Az gondolhatná az ember, hogy a filmes bakik az élőszereplős produkciók sajátosságai, de ez valójában egyáltalán nincs így. Végtelenül egyszerű egy animációs projekt készítése során is hibázni, már csak azért is, mert itt nincsenek hús-vér stábtagok, akinek valószínűleg feltűnne azért egy olyan megmagyarázhatatlan hiba, mint amit a Jégvarázsban is láthattak a nézők.

A Pixar 2013-as meséjében ugyan nagyon sok a varázslat, de azt azért talán mégsem a mágia az oka annak, hogy az egyik jelenetben bármiféle magyarázat nélkül eltűnik egy kötél. Akkor ugyanis, mikor Anna és Kristoff a jégszörny elől menekülnek, össze vannak kötve egy kötéllel. Ez a kötél még akkor is jól látható, mikor lezuhannak egy sziklaperemről, szerencsés földet érésüket követően azonban varázsütésre eltűnik, többé már nyoma sincs.

Harry Potter és a Főnix Rendje

Nem maradhat le a listánkról ezúttal a Harry Potter széria sem, egészen konkrétan a Harry Potter és a Főnix Rendje, vagyis az ötödik epizód. Ebben a filmben többször is rémálmok gyötrik Harry-t, a Roxfortban töltött első estéje során is ez történik, és miközben hánykolódik az ágyban, jól látszik, hogy egy rövidujjú, világoskék, csíkos póló van rajta. Amikor azonban felriad, már egy sötét, hosszujjú felsőt visel.

Egyértelműen a vágók hibáztak, mert egy későbbi rémálomnál az említett sötétebb ruha van a főhősön, szóval véletlenül egy ahhoz a jelenetsorhoz forgatott snittet vágtak be ide. A Varázsvilágban tényleg bármi megtörténhet, de erre inkább ne próbáljunk meg kánonbéli magyarázatot találni, ez csak egy baki. Annak mondjuk nem is kicsi. 

Resident Evil

Külön cikkben is megemlékeztünk nemrég a Netflix-féle Resident Evil sorozat egyik mókás bakijáról, melynek ismertetéséhez még magát a történetet sem kell behatóbban érinteni, elég annyi hogy a napjainkban játszódó jelenetsorban épp videóhívást folytat két szereplő. 

A szemfüles nézők pedig észrevették, hogy a laptop kijelzője szerint a gépen épp a Paint képszerkesztő van megnyitva, és nem mellékesen nincs se vezetékes, se Wi-Fi internetkapcsolat az eszközön. Alapból is elég nehéz videóhívásokat bonyolítani a Paintből, de netkapcsolat nélkül már tényleg igazi bravúrnak számít a dolog.

További bakikkal bővítenétek a listánkat? Tegyétek meg bátran, írjátok meg a szerintetek legnagyobb vagy leglátványosabb mozifilmes és tévésorozatos bakikat kommentben! Aztán persze ki tudja, az sem lehetetlen, hogy a jövőben mi is visszatérjünk egy harmadik résszel. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)