Hirdetés

Újabb per indult Bill Cosby ellen, ezúttal 5 nő vádolja szexuális erőszakkal

|

Egy ideiglenes törvény lehetővé tette, hogy ismét elővegyék az évtizedekkel korábban történt eseteket.

Hirdetés

Az idén 85 éves Bill Cosby csillaga 2014-ben áldozott le, amikor több nő is azzal vádolta meg, hogy korábban elkábította és megerőszakolta őket. Az NBC-n futó The Bill Cosby Show sztárjának egy per elvesztése után 2018-ban börtönbe is kellett vonulnia, ám három év múlva kiengedték, miután egy eljárási hiba miatt a Legfelsőbb Bíróság megsemmisítette a szabadságvesztésről szóló ítéletet.

A sokáig "Amerika apukájaként" is emlegetett Cosby kálváriája azonban korántsem ért véget: pár hónapja 500 ezer dollárt kellett fizetnie az őt szintén erőszakkal vádoló Judy Huthnak, most pedig öt további nő nyújtott be keresetet ellene New Yorkban. A felperesek azt állítják, hogy Cosby megerőszakolta, vagy szexuális jellegű cselekedetekre kényszerítette őket. 5-ből négy ügy a 80-as 90-es évek környékén történt, egy pedig 1969-ben.

Hirdetés

A pert Eden Tirl, Jewel Gittens, Jennifer Thompson, Lili Bernard és Cindra Ladd indították el, akik közül egyik sem új név, az elmúlt években ugyanis mindegyikük hangot adott a színésszel kapcsolatos sérelmeinek. Az eljárásra azért kerül csak most sor, mert New York Államban november 24-én életbe lépett egy törvény, amely ideiglenesen eltörli a szexuális jellegű támadásokra vonatkozó elévülési időt.

Cosby a korábbi perekhez hasonlóan ezúttal is visszautasítja, hogy valaha is elkövette volna neki tulajdonított bűncselekményeket.

"Hisszük, hogy a bíróságok és a közvélemény is követni fogja a törvény szabályait, és felmenti Mr. Cosbyt az állítólagos vádak alól. Mr. Cosby továbbra is hevesen tagadja az ellene felhozott vádakat, és várja, hogy megvédje magát a bíróságon."

- idézi a színész szóvivőjét, Andrew Wyattet a Variety. Wyatt emellett "komolytalannak" nevezte a felperesek vádjait, akiket szerinte nem az igazság utáni vágy, hanem a puszta pénzszerzés motivál.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

 

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)