Hirdetés

Újabb részletek derültek ki az Alien sorozatról

|

Már nemcsak azt tudjuk, hogy hol csapnak le a xenomorfok, hanem azt is, hogy mikor.

Hirdetés

Miután a Disney felvásárolta a Foxot, sokakban felmerülhetett a kérdés, hogy vajon mihez kezd a jellemzően családbarát tartalmakban utazó szórakoztatóipari óriás azokkal a franchise-okkal, amelyek vértelenítése egyet jelentene a pusztulásukkal. Ezek közé tartozott az Alien, amelyet Ridley Scott filmtörténeti jelentőséggel bíró 1979-es klasszikusa hívott életre.

Egyelőre úgy fest, hogy az új tulajdonos nem akarja sem kinyírni, sem megszelídíteni a kettős állkapcsú fenevadakat, s bár a mozis tervek még nem világosak, az már biztos, hogy készül az FX-nél egy élőszereplős sorozat a Hulura. Az Atlanti-óceán innenső felén Star néven ismert streamplatform a kijelölt otthona azoknak a produkcióknak (köztük a következő Predator filmnek is), amelyeket a felnőtt közönségnek szánnak.

Hirdetés

A szériát az a Noah Hawley vette gondjaiba, aki a Coen fivérek fekete komédiáján alapuló Fargo sorozat kreátoraként vívta ki a szakma elismerését és a közönség rajongását. Ám mielőtt minden figyelmét a xenomorfoknak szentelhetné, még vár rá a Fargo frissen berendelt ötödik évada. Mivel az említett sorozat kötelező eleme a havas táj, ezért nem húzza az időt a stáb, már neki is láttak a munkálatoknak, hiszen most ideálisak a körülmények. Ez indokolja azt is, hogy előrevegyék a Fargót dacára annak, hogy még csak egy epizód forgatókönyvével végzett Hawley, míg az Alienből már öttel elkészült.

John Landgraf, az FX vezetője újfent megerősítette, hogy a történet helyszíne a Föld, viszont egyértelműen kijelentette, hogy nem kap benne szerepet sem Ellen Ripley karaktere, sem bárki más, akit eddig a filmvásznon láttunk. 

"Az Alien eseményei Ripley története előtt játszódnak, a század vége felé, tehát úgy durván 70 év múlva, ráadásul a Földön, ami az első alkalom a franchise életében. Annyit mondhatok, hogy Ripley nem lesz része, ahogy a többi karakter sem, csak az alien."

Landraf szerint Hawley annak ellenére, hogy tisztelettel nyúl az eredeti alkotásokhoz, mindig megleli a módját, hogy ne csak kibővítsen, hanem meg is újítson egy franchise-t. Így tett a Fargóval, és ugyanerre készül az Aliennel.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Az FX feje meg van róla győződve, hogy komoly meglepetéssel szolgál majd a sorozat a nézőknek. És reményét fejezte ki, hogy a nézők egyrészt úgy gondolják majd, hogy miközben bátor és eredeti módon megújítja a franchise-t, amit szeretnek, egyúttal hű is marad hozzá. Mondandóját a sorozatban látható jövőképpel zárta:

"A Föld kimondottan érdekes helyszín, gondolnunk kell a bolygónk jövőjére környezeti, politikai és technológiai szempontból, majd megterveznünk és létrehoznunk ezt a lehetséges verziót. Noah ezt nagyon eredeti és minden mástól jól megkülönböztethető módon szeretné."

Egyelőre még nem rendelkezik premierdátummal az Alien sorozat, sőt az alkotók a majdani bemutató évét sem nevezték meg, de Hawley elfoglaltsága miatt kizárt, hogy 2023-nál hamarabb bármi is legyen belőle.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)