Hirdetés

Újabb Trónok harca előzménysorozatot kaszált el az HBO, más módon bővítené a franchise-t

|

Az HBO az egyik kezével elvesz, a másikkal ad.

Hirdetés

Ha olyannyira ráharapnak a nézők egy sorozatra, hogy az a popkultúra részévé válik, majdnem ugyanakkora átok a produkciót gyártó/forgalmazó/sugárzó csatornának vagy streamingplatformnak, mint amekkora áldás. Amikor ugyanis véget ér, óriási űrt hagy maga után, amelyet rendkívül nehéz betölteni.

Hogy ez a megállapítás mennyire igaz, mi sem mutatja jobban, mint hogy tömegesen pártoltak el a nézők az HBO-tól a Trónok harca lezárását követően, függetlenül attól, hogy mekkora minőségbeli zuhanást produkált az utolsó, nyolcadik évad. Ez az oka annak a kapkodásnak, aminek az utóbbi években tanúi lehetünk, és ezért esett meg már másodszor, hogy egy Westeroson játszódó előzménysorozat kukában végezte.

Hirdetés

Most legalább nem forgatták le feleslegesen a pilot epizódot, mint az emberek a mások első nagy összecsapását feldolgozó Bloodmoon sorozatból, melynek Naomi Watts lett volna a főszereplője. Az újabb áldozat a - már amennyire mi tudjuk - csupán koncepció szintjén létezett Bolhavég-projekt, amely Királyvár hírhedt nyomornegyedére helyezte volna a hangsúlyt.

Helyette két további produkcióval gyarapodik az HBO Maxre érkező, felnőtteknek szánt animációs sorozatok száma. Ezek egyike a The Hollywood Reporter értesülései szerint Yi Ti arany birodalmában játszódik, amely Essoson található, az ismert világ dél-keleti határaihoz közel.

Nem titok, hogy George R.R. Martin fantasyvilága részben a valóságból táplálkozik, legalábbis abban az értelemben, hogy míg Westeros királyságait a középkori Európa ihlette, addig Yi Ti megteremtését Kína inspirálta.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Az HBO jelenleg több vasat is tart a tűzben, hacsak nem ismétlődik meg a történelem, akkor 2022 folyamán bemutatja a House of the Dragon tízepizódosra tervezett első évadát, amely a megfelelő nézőszám (és a kellően pozitív fogadtatás) esetén garantáltan folytatódni fog. Emellett megvalósulhat még az imént említett sorozat egyik fontos szereplője, Corlys Velaryon hajóskapitány köré szőtt 9 Voyages, a Dorne-i Martell ház alapítójaként elhíresült Nymeria története 10 000 Ships címmel, valamint egy további sorozat a Dunk és Egg novellák alapján.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)