Hirdetés

Unreal Engine 5-ben alkották újra a Baljós árnyak nabooi csatáját

|

Elképesztő minőségben sikerült reprodukálni az Industrial Light & Magic munkáját.

Hirdetés

Az Egyesült Államokban május 19-én, hazánkban pedig szeptember 16-án lesz 23 éve annak, hogy befutott a mozikba a Star Wars előzmény trilógia nyitánya, a Baljós árnyak. Geroge Lucas rendezését ugyan rengeteg kritika érte a túl sokat politizáló története, a midikloriános szál vagy éppen Jar Jar Binks karaktere miatt, de a 90-es évek gyerekei számára bizony tényleg ezzel vette kezdetét a Csillagok háborúja, így ma is élvezettel ülnek le elé.

Azt pedig valószínűleg még a legszőrösszívűbb kritikusok sem vitatják, hogy a film speciális effektjei nem csak a maguk korában mutattak jól, de ennyi év távlatából sem kell szégyenkezniük. Talán ezért is ihlette meg a Cinematic Captures YouTube-csatorna videósát a történet egyik csúcspontjául szolgáló nabooi csatajelenet, amit nemrég Unreal Engine 5-ben alkotott újra egy társa segítségével.

Hirdetés

Az eredmény pedig döbbenetesen jól sikerült, kiváltképp annak tükrében, hogy az eredetit elkövető Industrial Light & Magic nagyságrendekkel komolyabb büdzsével és eszközökkel gazdálkodhatott. Leginkább a fényeken és a tükröződéseken érhető tetten a turpisság, de nem vagyunk benne biztosak, hogy nem lehetne átverni egy átlag nézőt a jelenetek kicserélésével.

"A videó célja egyszerűen a személyes gyakorlás volt, hogy megpróbáljam finomítani a képességeimet és új technikákat tanuljak. Úgy gondoltam, hogy érdekes lenne megnézni, hogy két ember képes-e újra elkészíteni ezt a jelenetet otthoni számítógépeken a mai technológiával, és arra jutottam, hogy másokat is érdekelhet az eredmény"

- írja a készítő kommentárja. A videós egyúttal emlékeztetett, hogy az ILM varázslói egykor igazi fűről készült felvételeket és miniatűr modelleket is bevetettek, szóval az Epic új generációs játékmotorjának nem egy színtiszta CGI-jelenetsorral kellett felvennie a versenyt.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A Cinematic Captures egyébként az elmúlt évek során már több látványos Star Wars-témájú videót is szállított. A két legnézettebb  a Republic Commando-ihlette rövidfilm, a Shadow of the Republic és az Order 66, amelyben egy rodiai jedi lovag tanította móresre a kivégzésére küldött klónokat.   

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)