Hirdetés

Napi büntetés: a Star Trektől nyúlta logóját az amerikai kormány űrvédelmi szervezete?

|

Az internet népe már szinte követelőzve várja, hogy a Paramount mikor perli be az Egyesül Államok kormányát.

Hirdetés

A hidegháború alatt sokan fantáziáltak arról, hogy mikor kezdődik meg az űrbéli hadviselés, de az eltelt évtizedek alatt nem fejlődött olyan ütemben a technológia, hogy erre szükség is lett volna. Egészen a közelmúltig, amikor is Donald Trump bejelentette, hogy a hadseregen belül felállították a Space Force-t. Nem a mi tisztünk megítélni ennek szükségességét, azonban az űrparancsnokság logóját elnézve nehéz nem észrevennünk, hogy a tervezői kicsit több Star Treket néztek a kelleténél.

Hirdetés

Trump elnök előszeretettel kommunikál a Twitteren, az új divízió logóját is itt mutatta be; ez a Földet ábrázolja előtte egy nyílheggyel, ami Space Force érintettségéből fakadóan akár egy stilizált űrhajónak is vélhető. Eddig is hasonló logókat használtak, a delta-szimbólum sem új. A probléma csak annyi, hogy ez az összeállítás megszólalásig hasonlít a Star Trekben megismert Bolygók Egyesült Föderációjának flottajelvényére. Persze ezt azonnal kiszúrta az internet szemfüles népe, és már halljuk a tömegek drukkolását, ahogy az Egyesült Államok kormányának beperelésére buzdítják a Paramountot. Hogy a két jelvény mennyire hasonlít, azt döntsétek el magatok. Íme:

A Twitter egyébként is árgus szemmel figyeli az Űrparancsnokságot, amióta erdei terepmintás egyenruhájukban bemutatkoztak, ami - lássuk be - mérsékelten jó rejtőszín az űrben.

Persze páran megjegyezték, hogy kifejezetten jó ez a kamuflázs, ha az amerikai hadsereg az Endor bolygó holdjának elfoglalására indul. Ha ez így van, akkor bizony szégyenszemre megelőzhetik Oroszországot az ewokprém usánkák gyártásában, ami a holdra szállás után az USA második komoly győzelme lenne az űrversenyben.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)