Hirdetés

Vajon Batman miért pofozta fel Robint a képen, amiből millió mém született?

|

Batman pofonjának valamelyik mémesített változatába már biztosan ti is belefutottatok, de azt kevesen tudják, hogy egy cseppet sem vidám történet húzódik meg az internetes közkinccsé vált képregénykocka mögött.

Hirdetés

Megszámlálhatatlanul sok mémben köszönt vissza az a régi képregénykocka, melyben a Robint épp felképelő Batmant láthatjuk. Igazán furcsa ez, hiszen Batman nem az a pofozkodós típus, más esetre nem is nagyon emlékszünk, mikor hasonlóképpen fenyítette volna meg ifjú segítőjét. De miért is csattant el ez a legendássá vált pofon? Nos, a válaszért évtizedeket kell visszautaznunk az időben. 

Hirdetés

1965-ben jelent meg ugyanis a World's Finest Comics 153. száma, és ez volt az a képregény, amelyből a híres mém képkockája is származik. Maga a történet az "Imaginary Novels" szériába tartozik, vagyis egy alternatív univerzumos, a fő DC-s kánontól teljesen különálló sztorit mesélnek el benne. Ebben a világban Batman apja, Thomas Wayne életben van, és kifejleszteti a zöld kryptonit ellenszerét.

Superboy el is látogat hozzá, és kéri az ellenszert, mivel arra számít, hogy Lex Luthor épp a zöld kővel fogja őt megtámadni. Thomas Wayne azonban nem adja át neki a szérumot, szerinte még sok tesztelés hátra van, jelenleg nem vethető be élesben az anyag. Superboy feldúltan távozik, nem sokkal később pedig valaki meggyilkolja Thomas Wayne-t és ellopja az ellenanyagot. Bruce mindössze annyit lát, hogy egy vörös-kék ruhás alak repül el a gyilkosság helyszínéről. Nyilván azt gondolja, hogy Superboy volt a tettes, és apja halálának hatására ebben a világban is Batman válik belőle. 

Évekkel később Superboy már Superman néven tevékenykedik, Batman pedig maga mellé veszi Dick Graysont, azaz Robint. A Denevérember épp azt tervezi, hogy végleg leszámol Supermannel, Robin viszont azt mondja, szerinte Superman sosem lett volna képes arra, hogy megölje Batman apját. Erre válaszul csattan el a legendás pofon. 

Később Batman még attól sem riad vissza, hogy társuljon Lex Luthorral Superman legyőzése érdekében, de végül rájön, hogy épp Luthor egyik robotja volt az, aki vörös-kék ruhába bújva megölte az édesapját. A történet végén Batman feláldozza magát, hogy megmentse Superman életét. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)