Hirdetés

Valkűr lesz az MCU első LMBTQ hőse

|

Tessa Thompson karaktere a királynőjét fogja keresni a Thor 4-ben.

Hirdetés

A Marvel Studio SDCC 2019-es paneljéről rengeteg érdekes hír jött, köztük a bejelentés, miszerint érkezik a Thor: Love and Thunder. A filmben Valkűr komoly szerepet fog kapni, és történetének fontos része lesz, hogy megtalálja királynőjét, aki segíti majd neki Új Asgard irányításában.

Hirdetés

Ezzel Valkűr lett a Marvel filmes univerzumának első LMBTQ szuperhőse, amit egyébként később maga Kevin Feige is megerősített:

"A válasz az, hogy igen. Hogy ennek milyen hatása lesz a sztorira, azt majd meglátjátok, ahogy a reprezentációk erősségét is filmjeinkben a Thor 4-en túl."

Valkyrie biszexualitása nem egy kifejezetten nagy meglepetés a rajongók számára (elvileg már a Thor: Ragnarökben is kaptunk volna erre utaló jelenetet, de azt végül kivágták), mivel Tessa Thompson nyíltan beszélt a karakterének ezen oldaláról már többször is:

"A kánon szerint Valkyrie biszexuális. Látod férfiakkal és nőkkel is, így abszolút így is akartam játszani. Ezekben a történetekben persze nem a hősök romantikus élete van a főszerepben. Általában olyan feladataik vannak, mint a világ megmentése, szóval többnyire inkább az van az előtérben."

Thompson szerint a Marvel Kapitány szétrobbantotta a kapukat, és minden mítoszt szétzúzott arról, hogy mit tehetnek és érhetnek el a nők a társadalomban.

"Tényleg úgy érzem, hogy egy új szakaszba lép a Marvel. Stan Lee eredeti elképzelése a cél: a szupererőink különböztessenek csak meg bennünket. Egy olyan időben élünk, amikor azt mondhatjuk az embereknek, hogy azt szerethetnek, akit akarnak, és azok lehetnek, amik lenni akarnak. Tökéletesen helyénvaló ezeket a témákat felhozni a filmekben is."

- mondta a színésznő. Ti mit szóltok?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)