Hirdetés

Változott a The Suicide Squad – Az öngyilkos osztag korhatárbesorolása

|

Az amerikai R-besorolás nálunk semmit sem jelent, most viszont biztossá vált, hogy tényleg brutális lesz az új The Suicide Squad mozi.

Hirdetés

Nem győzzük elégszer hangsúlyozni, hogy egy mozifilm nem feltétlenül attól lesz komoly vagy "felnőttes", hogy az Egyesült Államokban R-besorolást kapott, vagyis csak 17 éven felüliek nézhetik meg. Azt sem szabad elfelejteni, hogy az egyes országokban teljesen más kritériumok szerint történik meg a besorolás, és mások is a kategóriák. 

Magyarországon például 16-és és 18-as karika létezik, az amerikai R-besorolás tehát épp ezen két korhatáregység közé illeszthető be, az tulajdonképpen egy 17+-os jelzésnek feleltethető meg. 

Hirdetés

Mindezeknek köszönhetően egyáltalán nem biztos, hogy egy R-besorolásos film nálunk vörösen virító 18-as karikát kap. Hiába volt R-rated mozi a Logan vagy mindkét Deadpool film, ezek egytől egyik 16+-osak lettek nálunk. Ugyanúgy 16-+-os besorolás jutott Magyarországon több PG-13-as, vagyis 13 éven felülieknek való amerikai jelzést kapott mozinak, például a Batman Superman ellen - Az igazság hajnalának.

A The Suicide Squad - Az öngyilkos osztag alkotói viszont a jelek szerint nem finomkodtak, ugyanis hiába volt eddig minden filmes plakáton, előzetesen 16-os karika (sőt a hivatalos sajtóvetítés meghívóján is ez szerepelt), a hazai forgalmazó nemrég újra feltöltötte a film összes előzetesét, viszont most már 18-as karikát rakott a videókra.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Változott tehát a korhatárbesorolás, a magyar illetékesek úgy döntöttek, csak felnőttek nézhetik meg a filmet (illetve neki ajánlott, a hazai rendszer nem túl szigorú, mindössze egy kvázi tanácsot fogalmaz meg, nem konkrét tiltást, mint amerikai megfelelője).

Kíváncsian várjuk, vértől és belektől függetlenül, milyen lett az The Suicide Squad. Jövő héten okosabbak leszünk. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)