Hirdetés

Váratlant húz a Star Wars: The High Republic folytatása: további 150 évet ugrunk vissza az időben

|

Nem előre, hanem inkább visszafelé halad a Star Wars: The High Republic második fázisa.

Hirdetés

Egy éve, 2021 januárjában indult el a Lucasfilm legújabb projektje, a Star Wars: The High Republic (magyarul a Köztársaság fénykora), ami mintegy 200 évvel a Baljós árnyak eseményei előtt veszi fel a történet fonalát. Megjelentek regények, képregények, mangák és hangoskönyvek is a The High Republic, és már azt is tudjuk, hogy készül egy tévésorozat, a The Acolyte, valamint egy videojáték is, Star Wars Eclipse címmel, ami ugyancsak ebben a korszakban játszódik.

A The High Republic éra bemutatását három fázisra bontották a Lucasfilm kreatívjai, ezek közül az első most fog a végéhez érni, az ide vezető események kapuját Claudia Gray nemrég megjelent regénye, a The Fallen Star rúgta be páros lábbal - ebben az aktuális főgonosz, a Nihil nevű csoport pusztító támadást indított a Jedi Rend ellen. Az első fázis, vagyis a Light of the Jedi vége valami új kezdetét is jelenti, de nem sokan gondolták, hogy erre haladnak majd tovább az írók.

Hirdetés

High Republic Show műsor során ugyanis kiderült, hogy a második fázis, a Quest of the Jedi nem előrefelé halad majd az idővonalon, hanem inkább Lucas és az előzménytrilógia hagyományait követne még hátrébb lép vissza, egészen konkrétan 150 évvel tekerjük még visszább az idő kerekét - magyarul immár 350 évvel fogunk a Baljós árnyak előtt járni.

Claudia Gray szerint ez a Csillagok háborúja világában a felfedezés és az innováció korszaka volt. Már azt is tudjuk, hogy Charles Soule egy Porter Engle nevű jedi mester eredettörténetét fogja elmesélni ebben a fázisban - ő már a korábbi The High Republic anyagokban is felbukkant, és azonnal közönségkedvenccé vált. Soule nem kevesebb mint öt éve dolgozik ezen a sztorin. 

Cavan Scott a Marvel Comics The High Republic képregénysorozatáért felel majd, ami ugyancsak 150 évet ugrik vissza az időben.

A Köztársaság fénykora eseményeit az alábbi videóban foglaltuk össze nemrég. Ha a teljes Star Wars kánont végignéznétek, és van erre közel két és fél órátok, akkor ide érdemes kattintani.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)