Hirdetés

Váratlanul eltűnt az HBO Maxról A besúgó és több más műsor is

|

Egyelőre nem tudni, miért vettek le egy csomó tartalmat bármiféle figyelmeztetés nélkül a hazai HBO Maxról.

Hirdetés

Ma reggel megdöbbenve tapasztalhatták a hazai HBO Max előfizetői, hogy bármiféle előzetes jelzés nélkül alaposan meg lettek nyirbálva a platform tartalmai, ezt először a Kreatív szúrta ki. Lekerült a kínálatról a nagy kritikai és nézői sikert aratott új magyar sorozat, vagyis A besúgó, de ugyanerre a sorsra jutott az Időbevándorlók két évada (Beforeigners), az Apanapok (Czech It Out), a Foodie Love, az Árnyak 3. évada (Umbre), a Szexi svédek (Lust), az Eszmélet (Sleepers) és az Aranyélet 3. évada is.

Nagyrészt tehát európai műsorok érintettek, de az amerikai HBO sajátgyártású programok közül is hiányzik immár például a Vinyl, a Run vagy a Mrs. Fletcher. A változás minden országot érint, ahol elérhető az HBO Max.

Hirdetés

A Kreatív azonnal kérdésekkel fordult a Warner Bros. Discovery, vagyis az HBO Max tulajdonosának hazai PR-menedzseréhez, a hivatalos választ viszont mindössze ennyi volt:

"Az HBO Max és a Discovery+ összeolvadásának előkészítéseként zajlik a két platform elemzése és a végső szolgáltatás kialakítása. Ennek a folyamatnak a része, hogy egyes tartalmak lekerülnek a felületekről."

A Telex is megkereste a PR-menedzsert, Pinczés-Pressing Ádámot, de mindösszesen annyi választ kaptak, hogy az idézett mondatnál többet nem árulhatnak el, még azt sem lehet tudni, hogy csak ideiglenes dologról van szó és később visszakerülnek a tartalmak, vagy ezeket a műsorokat soha többé nem láthatják az HBO Max nézői.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Értetlenül áll az ügy előtt minden előfizető, és úgy általában az egész hazai sajtó is, hiszen ha esetlegesen költségcsökkentésről lenne szó, akkor nincs semmi értelme pont a sajátgyártású sorozatokat levenni. Ráadásul A besúgót például nem csak az HBO Max forgalmazta, de az HBO Europe is gyártotta, nem külsős céggel forgattak, sőt ez volt az első magyar HBO-s sorozat, ami nem külföldi licenc, hanem teljesen saját ötlet alapján készült.

A besúgó ráadásul óriási médiakampányt kapott itthon, már csak ezért is értelmetlen lenne annak teljes törlése. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)