Hirdetés

Hollywood is segít a Vasember páncél elkészítésében

|

A hadsereg rájött, hogy ha Vasember páncélját szeretnék megalkotni, ahhoz a filmeseken keresztül vezet az út.

Hirdetés

Február elején tudatosult mindenkiben, hogy az amerikai elnök nem viccelt, tényleg készítik Vasember páncélját, vagyis annak szerényebb változatát, amit a Pentagon TALOS (Tactical Assault Light Operator Suit) névre keresztelt el. Jelenleg ott tartunk, hogy ha Hollywood is besegít, akkor az első ilyen páncél már 2018-ban bevethető lesz.

A The Wall Street Journal jelentette, hogy rengeteg cég, kormányzati ügynökség, egyetem és nemzeti laboratórium mellé most csatlakozott a fejlesztéshez a Legacy Effects csapata is, akik a Marvel filmekhez tervezték a Vasember páncélokat. Az Oscar-díjas stúdió dolgozott már a Robotzsaru és az X-Men: Az eljövendő múlt napjai páncéljain is, ezentúl viszont elfoglaltságaik mellett a TALOS munkálatait is segíteni fogják. Lindsay MacGowan, az LE társalapítója amellett, hogy izgatott a fejlesztések miatt ijesztőnek is tartja a dolgot, hiszen végül az ő kezükbe kerül a katonák élete. Viccesen úgy fogalmazott, hogy a TALOS nem fog egyhamar repülni és nem lesz piros vagy aranyszínű sem, de a történelemkönyvekbe biztosan bekerül majd.

A Legacy Effects mellett egyébként más cégek is segítik a TALOS minél előbbi megvalósítását: egy kanadai vállalat a szumó birkózók erőkifejtését vizsgálják, floridai kutatók a középkori páncélokat tanulmányozzák, az Ekso Bionics pedig egy exoskeleton megoldást tervez, amelyet felhasználva akár a deréktől lefelé lebénult emberek is járni tudnának. A jelenlegi tervek szerint a TALOS páncél többek között gólyóálló lesz, hatalmas teherbírással, emberfeletti erővel és kitartással ruházza fel viselőjét. Külső és belső szenzorokat is kap, amelyek az ember funkcióit és a környezeti hatásokat figyelik és szabályozzák.

Mit gondoltok?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)