Hirdetés

Vaskos összeggel próbálták meggyőzni a Nickelodeon gyereksztárját, hogy hallgasson az őt ért zaklatásról

|

Sosem mondták ki, hogy ezért kínálják a pénzt Jennette McCurdynek, de egyértelmű volt, hogy az iCarly alkotójának botrányos tetteiről szól az ajánlat.

Hirdetés

A Nickelodeon iCarly című népszerű sitcomjának rebootja tavaly startolt a Paramount+ streaming platformon. Többen is visszatérnek az eredeti sorozatból, egyvalaki azonban látványosan hiányzik: a Sam Puckettet alakító Jennette McCurdy. Most az is kiderült, miért.

A színésznő - pontosabban volt színésznő, hiszen pár éve a kamera másik oldalára vonult - napokon belül megjelenteti I'm Glad My Mom Died című önéletrajzi könyvét, amelynek jó része arról szól majd, mi folyt a Nickelodeon színfalai mögött. A Vanity Fair most közölt egy részletet a memoárból, ebben McCurdy arról ír, hogy egy ponton 300 ezer dollárt ajánlottak neki a hallgatásáért cserébe.

Az iCarly és a Sam & Cat című spinoffsorozat sztárja azt írja, sosem mondták ki nyíltan, miért adják a pénzt, búcsúajándékként, tehát ingyen ajánlották. Ő azonban azonnal érezte: ez valójában kenőpénz, és képtelen volt elfogadni. 

Hirdetés

McCurdy csak "Alkotóként" hivatkozik bántalmazójára, de egyértelmű, hogy Dan Schneiderről van szó, akire több panasz is érkezett "illetlen viselkedés" miatt, és akivel a Nickelodeon 2018-ban megszakította a kapcsolatot. Schneider csak évek múlva szólalt meg; annyit mondott, "a poénok teljesen ártatlanok voltak".

McCurdy nem így emlékszik: azt írja, az Alkotó alkohollal itatta (a színésznő a sorozat forgatásának kezdetén 14 éves volt), masszírozta, érzelmileg manipulálta. A könyvben részletesen ír függőségéről, evészavarairól és zűrös kapcsolatáról édesanyjával; ezekben szerinte szerepe volt annak, amit a Nickelodeonnál átélt. Amíg ő ott dolgozott, a csatornának nem volt kidolgozott etikai kódexe arról, hogyan kell és hogyan nem szabad a gyerekszínészekkel bánni - írja.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)