Hirdetés

Végre egyenes választ kaptunk a Zsivány Egyes rendezői változatát érintő találgatásokra

|

Maga a rendező Tony Gilroy üzent azoknak, akik megnéznének egy vágatlan verziót a 2016-s Star Wars spin-offból.

Hirdetés

Az internetes fórumokon és kommentfalakon folyó beszélgetések alapján nem sokan lelkesednek a Disney-érában leszállított három számozott Star Wars-filmért, abban azonban nagyrészt egyetérteni látszanak a rajongók, hogy a 2016-ban bemutatott Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történet méltó módon bővítette tovább ezt a közkedvelt univerzumot.

Pedig sokan emlékezhetnek rá, hogy a produkció nehéz szülés volt: az alapanyagot túl sötétnek ítélő Disney az utolsó pillanatban 5 hétnyi újraforgatást rendelt el, amit az eredeti rendező Gareth Edwards helyett már Tony Gilroy dirigált. Az éles váltás azzal járt, hogy rengeteg felvett jelenet maradt a vágószobában, köztük olyan képsorokkal, amelyeket korábban trailereken is megmutattak a publikumnak.

Hirdetés

Emiatt egy időben egész sok spekuláció keringett arról, hogy vajon a Zsivány Egyesből is elkészülhet-e egy olyan utólagos rendezői változat, mint Az Igazság Ligájából a 2021-es Zack Snyder: Az Igazság Ligája képében.  Nos, ha esetleg te is ebben reménykedtél, most maga Gilroy zúzza porrá az álmaidat.

"Uh, nem. Ez volt a lehető legjobb verzió, amit valaha is kaphattál. Ó, Istenem... Nem. Nem. Nem."

- tiltakozott az eredeti Bourne-trilógiát is jegyző rendező, amikor a The Hollywood Reporter egy nemrég megjelent interjúban felvetette neki a Director's Cut elkészítését. A lap munkatársa ekkor ugyan megpróbált további részleteket kihúzni a filmesből, de Gilroy nem volt hajlandó mesélni arról, hogy mi is történt a forgatáson, hanem inkább elismételte, hogy az adott időben a mozikba küldött vágás volt a Zsivány Egyes lehető legjobb változata.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Gilroy ugyanakkor nincs is rászorulva, hogy az internet népe újabb lehetőséget harcoljon ki neki, hiszen a Disney+ streaming platformra forgatott Andor sorozattal már bizonyította, hogy akkor is remek érzékkel nyúl a Star Warshoz, ha nem Gareth Edwards alapanyagát kell a tulajdonos szájízéhez igazítania.

Az igazán érdekes persze az lenne, ha az utóbbi eredeti vízióját is láthatnánk a Zsivány Egyesből, az ő véleményét azonban nem ismerjük a dologról. Mindenesetre aki felvállalná  a harcot, az ezzel a Change.org petícióval szállhat be a kampányba, amely 2 év alatt összesen 40 támogatót szerzett.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)