Hirdetés

Végre kiderült, mi történik egy jedi halála után a fénykardjával

|

1977 óta a popkultúra része a Star Wars, volt azonban egy kérdés, aminek a megválaszolására egészen 2021-ig kellett várni.

Hirdetés

A Star Wars, persze sok minden más mellett, azért is csodálatos, mert rendkívül szerteágazó a története. Akik nem merültek el jobban a világában, könnyen lehet, hogy csak a mozikban megjelent filmeket ismerik, ezek azonban csak egy apró töredékei ennek az univerzumnak. A Skywalker sagán túl is rengeteg mesélni való akad. Erre tökéletes példa a Mandalorian és a számtalan animációs sorozat, vagy épp a könyv formában megjelent sztorik.

A szerteágazó szálak azonban megannyi kérdést is felvetnek a rajongókban, amelyek megválaszolására van, hogy sok évet kell várni, vagy jelen esetben éppen évtizedeket.

Hirdetés

A fénykardokban megtalálható kő kiválasztásáról, a kard elkészítéséről és használatának kitanulásáról már sok-sok történet szólt, van azonban valami, ami egészen eddig kérdéses maradt: mi történik a halott jedik fénykardjával?

Az idén elstartolt The High Republic korszak regényei (melyek körülbelül 200 évvel játszódik a Skywalker saga előtt) végre elárulták a választ a rajongóknak, egészen pontosan a Claudia Gray által írt Into the Darkban volt erről szó. Mikor egy jedi meghal, kardját a coruscanti Jedi Templomba viszik, ahol a fegyverben található kristályt eltávolítják, majd a meditációs kamrákban helyezik el azt. Az itt összegyűjtött kristályokból egy hatalmas boltívet emeltek, ami felső szakaszán nagyon keskeny. Ezen kell áthaladniuk egyfajta meditációs gyakorlatiként azoknak a jediknek, akik úgy érzik, hogy erre készteti őket az Erő.

A fénykardokról egyébként 2020 januárjában már készítettünk egy videót, ha érdekel bennetek a téma, akkor erre is nézzetek rá:

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)