Hirdetés

Végre leleplezték a WandaVision főgonoszát, aki egy sokkal nagyobb fenyegetést vetít előre

|

Hosszú ideig kellett várnunk arra, hogy kiderüljön, van-e egyáltalán antagonistája a WandaVision sorozatnak, de a legutóbbi rész után okosabbak lettünk.

Hirdetés

A következő sorok értelemszerűen masszívan spoileresek lesznek, így csak és kizárólag akkor folytassátok az olvasást, ha már láttátok a WandaVision legutóbbi epizódját, vagy pedig nem zavar benneteket, hogy ellövünk egy fontos - egyébként sokak által már a kezdetekben is sejtett - csavart . 

Mostanáig nem tudtuk biztosan, hogy Wanda egyedül alakította-e át Westview városkáját, de sejteni lehetett, hogy milyen hatalmas mágikus erőkre nem egyik napról a másikra tett szert hősnőnk. Most pedig kiderült, hogy akad még egy nagy hatalmaknak parancsoló hölgy a környéken, aki Wandával ellentétben nem szuperképességekkel, hanem igazi varázserővel bír. 

Hirdetés

Wanda kedves és csacsogós szomszédja, Agnes ugyanis valójában nem más, mint Agatha Harkness, a Marvel képregények egyik legismertebb boszorkánya - Agatha egyike volt a  salemi boszorkányperek vádlottjainak, ennyire régóta űzi az ipart. A füzetekben Harkness alapvetően egy pozitív karakter, aki a képregényes Wanda mentora, tanítója volt, illetve ő vigyázott kiskorában a Fantasztikus Négyes két alapítójának, Reed Richardsnak és Sue Stormnak a gyermekére, Franklinre is. Agatha a későbbiekben is fontos szerepet játszott a Skarlát Boszorkány életében, az ő segítségével "születhettek" meg például Wanda ikerfiai. Miután azonban kiderült, hogy a két gyermeket a pokol urának, Mephistónak a lélekszilánkjaiból hozták létre, és ezeket a lélekdarabokat a Marvel ikonikus gonosztevője vissza is szerezte, Agatha inkább kitörölte Wandából gyermekei emlékét. 

Agatha Harkness a sorozatban és a képregényekben

Később viszont Wanda visszanyerte emlékeit, és ennek hatására teljesen megtébolyodott, nem csak a Bosszúállók csapatának vetett véget (ezután alakult meg az Új Bosszúállók), hanem Agathát is megölte. Agatha Harkness azóta csak szellemként bukkant fel a kiadó képregényeiben.

A WandaVision sorozatban viszont úgy tűnik, hogy Agatha cseppet sem egy jóságos boszorkány, hanem igazából ő a széria gonosztevője. Felbukkanása pedig azt a rajongói teóriát erősíti, hogy itt még bizony Mephisto is komoly szerephez juthat. Kíváncsian várjuk, hogy így lesz-e.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)