Hirdetés

Végre megint magyar sorozatot forgat az HBO

|

Annyit már most meg tudunk súgni a készülő A besúgó című szériáról, hogy története elég izgalmasnak és fordulatosnak ígérkezik.

Hirdetés

Új, magyar gyártású sorozat forgatásába kezdett az HBO Europe, jelentették be csütörtök délelőtt: A besúgó a Társas játék, a Terápia, valamint az Aranyélet után az HBO első teljesen hazai fejlesztésű sorozata, melynek forgatásába a napokban vágtak bele, sőt, már meg is érkeztek az első hivatalos képek a produkcióból.

Az alkotók ígérete szerint a nyolcrészes széria a múlt évszázad ritkán feldolgozott időszakát mutatja be: "1985. A kommunista Magyarország a politikai változások küszöbén. A húszéves Geri szíve tele van izgalommal és várakozással; Budapestre költözik, hogy a Gazdaságtudományi Egyetemen tanuljon. Kollégiumi élete első napján csatlakozik egy csapat demokratikus ellenzéki fiatalhoz, akik tüntetéseket szerveznek a kommunista rendszer ellen. A csoportot Száva Zsolt, a karizmatikus fiatal diák vezeti, aki hamarosan Geri legjobb barátja lesz. A vidéki srác élete egy pillanat alatt megváltozik a gyönyörű lányok, bulik és politikai viták hatására."

Hirdetés

"Geri azonban súlyos titkot őriz. Az Állambiztonság besúgója, akinek nincs választása: ha életben akarja tartani súlyosan beteg öccsét, akkor szüksége van az állam által biztosított gyógyszerre... Miközben Száva azt kutatja, ki a besúgó a csoportban, Geri minden nap kihívással küzd: hogyan cselezze ki az Állambiztonságot és tartsa meg új barátait? Az idő szorít, a végső összecsapás előtt döntenie kell, hogy kinek az oldalára áll." - olvasható a hivatalos ajánlóban.

A főbb szerepekben Váradi Gergelyt (Guerilla), Patkós Mártont (Kincsem), Szász Júliát (Seveled), Szőke Abigélt (Akik maradtak), valamint Thuróczy Szabolcsot (Aranyélet) láthatjuk majd.

"A besúgó egy csapat fiatal felnőtté válásának és felemelkedésének története a nyolcvanas évek Magyarországán"

-  nyilatkozta a széria író-rendezője, Szentgyörgyi Bálint, aki így folytatta: "Külön öröm számomra, hogy a fiatal színészgárda az én generációmból tevődik össze, hiszen mind nagyjából egyidősek vagyunk a rendszerváltással, és abban a pillanatban készíthetünk sorozatot a nyolcvanas évekről, amikor ez az időszak eléggé eltávolodik napjainktól, hogy történelemmé váljon. Izgalommal várom, hogyan fogadja majd a közönség a sorozatot, amely ugyanannyira szól az első bulikról, szerelmekről, mint fontos, életeket befolyásoló döntésekről, és közben egy izgalmas krimi is."

Szentgyörgyin kívül Mátyássy Áron (Aranyélet) és Miklauzic Bence (Parkoló) is rendez epizódokat a sorozathoz, míg producerként az HBO részéről Závorszky Anna és Jonathan Young, a Proton Cinema produkciós cégen keresztül pedig Petrányi Viktória (Fehér Isten, Jupiter holdja, Remélem legközelebb sikerül meghalnod, Pieces of a Womanvesz részt a munkálatokban.

A besúgó premierdátuma egyelőre nem ismert, de pár képet tudunk mutatni nektek:

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)