Hirdetés

Video Game High School - tanulj játékokról a suliban

|

Még a jó csajok is gamerek? Egy websorozat lehet korszakalkotó? Lehet egy suliban a játékról tanulni? Ezekre most mind választ kapunk.

Hirdetés

Az utóbbi időben kicsit elszaladt a ló a tévécsatornákkal. Egyrészt valóságos sorozat-dömping folyik, másrészt egyre nagyobb költségvetésű produkciók készülnek, így a nézettségi adatokért vívott harc is egyre kiélezettebb, kegyetlenebb, aminek sokszor a készítők és a nézők látják kárát. A rétegsorozatokra ezért mostanában nehéz idők járnak, rendre elkaszálják, vagy már eleve meg sem rendelik őket, így nem csoda, hogy egyre többen fordulnak alternatív megoldások felé.

A Dr. Horrible’s Sing-along Blog, a The Guild és még sok más websorozat mellett különösen jó és követendő példa erre a kickstarteres sikersztorinak számító, közvetlenül a közönség általi támogatásából finanszírozott Video Game High School, amiről szintén csak úgy süt, hogy valódi szerelemgyermek. Egy ízig-vérig geek szériáról van szó, ami olyan helyen játszódik, ami valószínűleg minden tizenéves gamer srác álma: egy iskolában, ahol idióta egyenletek, megjegyezhetetlen évszámok és hülye költők értelmetlen versei helyett játszani tanítanak, ahol az a legjobb tanuló, akinek a legtöbb gamerscore-ja van, és ahol még a jó csajok is gamerek.

Mindezt nagyon könnyed, egyedi humorral tálalják, egy percig se veszi magát komolyan, hiányosságait kellő öniróniával kezeli, az amerikai középiskolai vígjátékok közhelyes kliséit pedig parodisztikus módon hasznosítja újra. Mindamellett természetesen tele van játékos utalásokkal, végtelenül szerethető karakterekkel és mérhetetlen feelgoodsággal. Ez utóbbihoz mondjuk nagyban hozzájárulnak a kevés pénzből, mégis igényesen kivitelezett akciójelenetek is, hiszen a VGHS egyik nagy különlegessége, hogy a játékokban zajló harcokat – legyen az FPS, MMORPG, verekedős vagy autós játék – mind élőszereplősen vették fel. Ez a megoldás pedig nemcsak hogy egyedi hangulatot kölcsönöz a sorozatnak, de a látványos effekteknek köszönhetően jól is néz ki.

Eddig két évad jelent meg, de a készítők bejelentették, hogy már dolgoznak a harmadikon, aminek crowdfunding része valószínűleg valamikor a jövő év elején indul el.

GameStar Másvilág értékelés: 4,5/5

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)