Hirdetés

Viggo Mortensen ezért utasította vissza Wolverine szerepét

|

Könnyen élhettünk volna egy olyan világban is, ahol nem Hugh Jackman, hanem Viggo Mortensen válik Wolverine-né a Fox-féle X-Men filmekben.

Hirdetés

Viggo Mortensen nemrég a Happy Sad Confused podcastban elmesélte, hogyan és miért mondott nemet Wolverine szerepére. Bizony, az egykor A Gyűrűk Ura Aragornját alakító Mortensen komolyan tárgyalt a 20th Century Fox stúdióval és Bryan Singer rendezővel erről a szerepről, de a beszélgetések már a korai egyeztetéseknél megrekedtek. 

Mortensen fiát, Henry is magával vitte a megbeszélésekre, aki maga is nagy képregényrajongó volt. Olyannyira nagy, hogy Henry (aki szintén elolvasta az első X-Men film korai forgatókönyvét), keményen beleállt Singerbe, és nem győzte magyarázni a rendezőnek, hány helyen hiányos vagy épp hibás a szkript, mennyire elüt az az eredeti képregényektől. 

Hirdetés

Singer nem fogadta jól a kritikát, Mortensen szerint teljesen kibukott a dolgon, és a megbeszélés hátralévő részben megpróbálta részletesen elmagyarázni Henrynek, miért is változtatták meg az X-Men több alapvetését a filmadaptációban. Mortensen úgy vélte, hogy Singer nem fogadja majd meg fia tanácsait, de végül ő nem ezért mondott kategorikusan nemet Rozsomák/Farkas/Logan/Wolverine szerepére.

A színész egészen egyszerűen nem akarta, hogy hosszú ideig ugyanazt a karaktert kelljen újra és újra alakítania. Bár később maga is megjegyezte, hogy nem sokkal ezt követően leszerződött egyből három A Gyűrűk Ura moziba, így némi ellentmondásba keveredett saját magával, de azért háromszor Aragorn bőrébe bújni messze nem ugyanaz, mint amit Hugh Jackmantől megkövetelt a Fox.

Ha a két Deadpool fimet is számoljuk (az elsőben csak egy képen bukkant fel Jackman, a másodikban pedig archív felvételeket használtak fel), akkor összesen 11 X-Men filmben láthattuk őt - bár a 2011-es X-Men: Az elsőkben mindössze csak egy gyors cameo erejéig.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)