Hirdetés

Világháborús regényt írt Millie Bobby Brown

|

A színésznő a családja történetéből merített ihletet a világégés idején játszódó könyvhöz.

Hirdetés

A Stranger Thingsszel berobbant Millie Bobby Brown ugyan még csak 19 éves, de már szép karriert tudhat maga mögött, hiszen a sikerszéria mellett két felvonást is leforgatott az Enola Holmesból, az elkészült és készülő netflixes projektjein túl pedig a Godzilla-filmekben is láthattuk.

A következő nagy dobását viszont nem a mozgókép, hanem a betűk műfajában követi el, a brit sztár ugyanis még az idén megjelenteti az első saját regényét.

Hirdetés

A William Morrow kiadó gondozásában érkező kötet a Nineteen Steps címet viseli, és a második világháborús Londonban bonyolódik a cselekménye. A szerelmi történetet Bobby Brown nagyanyja, Ruth ihlette, aki a világégés idején túlélte a Bethnal Green tube katasztrófát. A 170 életet követelő tragédia 1943 márciusában történt, amikor egy légiriadó elől menekülve az emberek agyontaposták egymást a Bethnal Green metróállomás lépcsőjén. Végül ez bizonyult a háború legtöbb civil halálos áldozattal járó eseményének az Egyesült Királyságban.

A tragédia a színésznő regényében is központi szerephez jut. A cselekmény főszereplője egy 18 éves lány, Nellie Morris lesz, aki a metróállomás közelében él a családjával, és szerelembe esik egy Londonban tartózkodó amerikai pilótával. A katasztrófa azonban alapjaiban forgatja fel a főhős életét.

"Ahogy kiderül az igazság arról az éjszakáról, Nellie világa darabokra hullik. Amikor viszont már úgy tűnik, hogy minden remény elveszett, Nellie rájön, hogy a szerelem és a boldogság akár minden esély ellenében is győzedelmeskedhet."

- áll a kiadó kedvcsinálójában, amely a "vágyakozás, a veszteség és a titkok epikus történeteként" jellemzi a sztorit. A William Morrow közleményében a színésznő arról ír, hogy a nagymamája által inspirált könyv nagyon személyes és közel áll a szívéhez, mivel Ruth háborús emlékeit hallgatva nőtt fel, most pedig megtisztelve érzi magát, hogy életben tarthatja a történetet.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)