Hirdetés

Villámgyorsan eltapsolta Ben Affleck és Matt Damon a Good Will Huntingért kapott pénzt

|

A forgatókönyv eladásakor azt hitték, egy életre meggazdagodtak, de pár hónappal később ismét le voltak égve.

Hirdetés

A Robin Williams és Matt Damon főszereplésével készült Good Will Hunting két Oscart is bezsebelt az 1998-as díjátadón, köztük egyet a forgatókönyvért, amit maga Matt Damon és világi cimborája, Ben Affleck jegyeztek.

Affleck nemrég a The Drew Barrymore Show vendége volt, ahol elárulta, hogy habár 600 ezer dollárt (mai áron 1,13 millió dollárt, vagyis kb. 386 millió forintot) kaptak a sztoriért, mindössze pár hónap kellett ahhoz, hogy az összeg seg… khm, hátsójára verjenek.

Hirdetés

Affleck, aki a karrierje hajnalán közös háztartásban és közös bankszámlán élt Matt Damonnal, a következőképp emlékezett vissza a villámgyorsan elillanó pénz sorsára:

"Azt hittem, hogy egy életre meggazdagodtunk, amikor eladtuk a Good Will Huntingot. A nélkülözésnek vége! Soha többé nem kell dolgoznom! Örökre gazdag vagyok! A forgatókönyvet 600 ezer dollárért adtuk el. Ezt megfeleztük, fejenként 300 ezer dollárral, az ügynökeink pedig kaptak 30 ezer dollárt, így 270 ezer dollárunk maradt. Erre kb. 160 ezer dollárnyi adót fizettünk, így 110 ezer dollárunk maradt. Mindketten vettünk egy 55 ezer dolláros Jeep Cherokeet, vagyis 55 ezer dollárunk maradt."

- mondta a színész-rendező, aki zárásként hozzátette, hogy végül havi 5000 dollárért kibéreltek egy drága bulivillát Hollywoodban, így fél éven belül ismét nincstelenné váltak. A párosnak persze nem kellett sokáig nélkülöznie, hiszen a Good Will Huntingot követően egy cseppet sem szenvedtek hiányt a munkalehetőségekben.

A legújabb közös projektjük a nemrég megjelent Air - Harc a legendáért, amely kifejezetten élvezhető formában tálalja a Nike népszerű sportcipője, az Air Jordan történetét. Ami pedig a Good Will Huntingot illeti, Damon márciusban feltárta, hogy valaki megkereste Afflecket egy folytatás ügyében, ám az utóbbi később úgy nyilatkozott, hogy nem a történet közvetlen továbbfűzésében gondolkodnak.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)