Hirdetés

Visszakapta a film jogait a Péntek 13. eredeti forgatókönyvírója

|

Victor Miller már évek óta jogi csatát vívott azért, hogy visszakerüljenek hozzá a művéhez tartozó jogok, most pedig végre megszületett a döntés a bíróságon.

Hirdetés

Gyakorlatilag évtizedek óta egyetértés van a rajongók között abban, hogy a Péntek 13. minden idők egyik legmeghatározóbb horrorfilmje, viszont úgy tűnik, hogy az már sokkal kevésbé egyértelmű, hogy ez pontosan kinek az érdeme.

Victor Miller, a film eredeti forgatókönyvírója, illetve Sean S. Cunningham producer már évek óta csatáznak a film jogaiért, viszont most elég fontos mérföldkőhöz érkezett a jogi vita.

Hirdetés

Miller 2018-ban már egyszer megnyerte a jogokat, de akkor Cunninghamék azzal fellebbeztek, hogy az író nem tarthat igényt a film jogaira, ugyanis őt csak kontraktorként bérelték fel a forgatókönyv megírására. Sokáig nem történt előrelépés ebben az ügyben (részben a járványhelyzet miatt), viszont most végre folytatódik az eljárás, a bíróság pedig ismételten Miller javára döntött:

"A szerzői jogokra valamint munkaviszonyra vonatkozó törvénykezések teljesen eltérő célt szolgálnak és más gazdasági szektorokra fókuszálnak. Ahogy a Legfelsőbb Bíróság azt részletesen feltérképezte, a Copyright Act 101-es szekciója sokkal szigorúbban definiálja a munkáltatói viszonyt, oly módon, hogy az megvédje a egyéni szerzőket, akiknek a munkásságát az Alkotmány elismeri."

Cunningham és a filmeket birtokoló Horror Inc. persze valószínűleg ismét fellebbeznek majd, ha pedig ezt a kérésüket elutasítják, akkor egyel tovább léphetnek és a legfelsőbb bíróságon is kérhetik, hogy meghallgassák az ügyüket.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)