Hirdetés

Visszatér a Titanic a mozikba, hogy megint elsüllyedjen

|

A 25. évforduló alkalmából felújított képpel, 3D-ben láthatja majd a közönség James Cameron filmjét.

Hirdetés

Sokáig az 1997-ben bemutatott Titanic számított a na'vikkal táncoló James Cameron legsikeresebb művének, mind anyagi, mind kritikai szempontból. A Leoncardo DiCaprio és az akkor még viszonylag ismeretlen Kate Winslet főszereplésével forgatott romantikus katasztrófafilm 2,2 milliárd dollárt meghaladó bevétele mellé 11 Oscar-díjat is begyűjtött. Ilyesmire rajta kívül csak a Ben Hur (1959) és A Gyűrűk Ura: A király visszatér (2003) volt képes.

Jack és Rose valószerűtlen szerelme, a fenséges óceánjáról megsemmisülésének pillanatai, a több mint 1500 vízbe veszett lélek szívbe markoló tragédiája, az utolsó pillanatig játszó zenészek képe és Céline Dion My Heart Will Go On című slágere egy generáció emlékezetébe égett bele kitörölhetetlenül.

Hirdetés

A Disney égisze alá tartozó 20th Century Studios úgy döntött, hogy a 25. évforduló alkalmából ismét mozikba küldi a Titanicot, méghozzá 3D-ben, felújított képpel, ami 4K felbontást, HDR-t és az eredetinél magasabb képfrissítési rátát jelent. Ráadásul az időzítés is tökéletes, a február 9-i magyarországi premier egészen közel esik a Valentin-naphoz (vagy Bálint napjához, ha így jobban tetszik), azaz várhatóan tele lesznek majd szerelmes párokkal a mozitermek.

Az amerikai Kongresszusi Könyvtár Nemzeti Filmregiszterébe beválogatott alkotás feljavítása és ismételt bemutatása nem csupán James Cameron filmjének megőrzése szempontjából bír jelentőséggel, hanem egyúttal jó befektetés is. Amikor ugyanis 2012. április 4-én, az RMS Titanic katasztrófájának 100. évfordulóján világszerte újra vetíteni kezdték a mozik a 3D-s verziót, akkor rövid idő alatt 343,6 millió dollár bevételre tett szert. Nem lepődnénk meg, ha most is hasonló, vagy talán még nagyobb összeggel zárna a Titanic.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Ti újranézitek majd?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)