Hirdetés

Visszatérhet Stan Lee a Marvel filmekbe

|

Egy exkluzív szerződés révén az elhunyt képregényes legenda, Stan Lee ismét cameózhat.

Hirdetés

Novemberben lesz négy éve, hogy az akkor 95 éves Stan Lee a multiverzum egy másik síkjára költözött, így a már felvett jeleneteivel megjelent Bosszúállók: Végjáték óta nélkülöznünk kell a legendás képregény író-szerkesztő sokáig elmaradhatatlan cameo-szerepeit a Marvel-filmekből.

Most azonban jó esély van rá, hogy ez hamarosan megváltozik, a Marvel Studios ugyanis nyélbe ütött egy 20 éves exkluzív szerződést a mester képmásának és nevének használatára a filmes és sorozatos produkcióiban, illetve a céget birtokló Disney vidámparkjaiban és egyéb élményeiben, például az üdülőhajóin.

Hirdetés

A különleges licenc a Genius Brands és a POW! Entertainment birtokában álló Stan Lee Universe LLC-től érkezik, a sztori pikantériája pedig, hogy a POW! volt az a cég, amellyel nem sokkal a halála előtt Lee egy ideig perben állt. A 2001-ben indított vállalatnak Lee maga is társalapítója volt, a perben pedig azzal vádolta a másik alapítót, Gill Championt és a vezérigazgató Shane Duffyt, hogy egy átveréssel bírták rá a nevéhez és képmásához való exkluzív jog átruházására. A képregényes legenda végül ejtette a keresetét, akkoriban viszont az a pletyka is szárnyra kapott, hogy az idős Lee teljesen az őt kihasználó környezete befolyása alá került.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A Genius Brands közleményét olvasva azonban semmi sem utal a viharos közelmúltra:

"Büszkék vagyunk arra, hogy mi kezeljük Stan Lee nevének, képmásának, árucikkeinek és szellemi tulajdonának hihetetlenül értékes jogait. És nincs is jobb hely a Marvelnél és a Disney-nél, ahová Stan tartozik a filmjei és vidámparki élményei révén. Ahogy belépünk Stan születésnapjának, december 28-ának centenáriumi évébe, örömmel látjuk, hogy emléke és öröksége a Marvellel kötött új, hosszú távú megállapodás révén továbbra is örömet fog okozni a rajongóknak"

 - mondta Andy Heyward, a Genius Brands elnök-vezérigazgatója. A közleményben a korábban perelt Gill Champion is nyilatkozott, régi partnerének és barátjának nevezve Lee-t, valamint kifejezve izgatottságát az alkotó munkássága előtti tisztelgés "új módja" kapcsán.

Az üzletről elsőként beszámoló The Hollywood Reporter ugyanakkor rámutat, hogy a licencszerződés önmagában nem garancia a Lee-cameók digitális visszatérésére, hiszen egyelőre még az sem biztos, hogy a rajongók jól fogadnák ezt. Annyi bizonyos, hogy a Marvel filmes univerzum első ciklusát lezáró Végjáték méltó búcsú volt a legenda számára, amit nem feltétlenül érdemes háborgatni.

A szerződés Lee nevén és képmásán túl a hangjának, aláírásának és fényképeinek, illetve meglévő hang- és videófelvételeinek használatára is exkluzív jogot ad a Marvel Studiosnak. A továbbiak kapcsán pedig a Genius Brands vezetője úgy nyilatkozott a lapnak, hogy örömmel fogadják Lee képmásának felhasználását, amennyiben annak módja ízléses és tiszteletben tartja az alkotó személyét.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)