Hirdetés

Visszatért a '90-es évek egyik legmenőbb Star Wars gonosza

|

Újra a hivatalos kánon részét képezi a Shadows of the Empire ikonikus antagonistája.

Hirdetés

Nemrég megjelent a Marvel Comics kiadásában a Star Wars: Crimson Reign ötrészes képregényes minisorozat első lapszáma. A Charles Soule által írt és Steven Cummings által rajzolt történetben Qi'ra sztoriját követhetjük a Star Wars: War of the Bounty Hunters képregények után. Tudjátok, ő Han Solo egykori nagy szerelme, akit a 2018-as Solo: Egy Star Wars-történet mozfilmben Emilia Clarke játszott el.

Qi'ra alapvetően is egy nagyon érdekes karakter, a hozzá kapcsolható Crimson Dawn (magyarul Vörös Hajnal) bűnszervezet is egy izgalmas témakör a nagy Star Wars kánonban, mi most mégis egyetlen aspektusát emelnénk ki a napokban megjelent füzetnek.

Hirdetés

A Star Wars: Crimson Reign első számában ugyanis visszatért az 1990-es évek egyik nagy Csillagok háborúja gonosza, illetve ismételten egy régi, immár legendáknak tekinthető kánonból származó szereplőt emeltek át az új, hivatalos, Disney-féle idővonalra. 

Az illető pedig nem más, mint Xizor herceg, akiről az alábbi képkockákon esik szó:

Xizor azoknak lehet ismerős, akik valamilyen formában találkoztak az 1996-os Shadows of the Empire projekttel, ami könyvként, képregényes formában, sőt még Nintendo 64-es videojátékként is megjelent. Xizor nem más, mint a Black Sun (avagy Fekete Nap) bűnszervezet feje.

Thrawn admirális után tehát egy újabb "régi", legendás rosszfiú tért vissza a kánonba. Kíváncsian várjuk, hogy az egyelőre még csak említés szintjén szerepeltetett Xizor mikor jelenik majd meg teljes életnagyságban valamilyen Star Wars produktumban. 

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)