Hirdetés

A Warner engedélyével készül a Voldemort rajongói film

|

Egy rajongói film könnyedén kivívhatja a jogokat eredetileg birtokló stúdió haragját, de a Voldemort: Origins of the Heir készítőinek sikerült megállapodnia a Warner Bros. képviselőivel.

Hirdetés

A napokban mutatta be a Tryangle Films a Harry Potter előzményének szánt rövidfilm, a Voldemort: Origins of the Heir előzetesét, aminek kapcsán fel is merült, hogy nem volt zökkenőmentes a projekt elindítása. Az alkotók természetesen nem rendelkeznek hivatalosan a Harry Potter-univerzum megfilmesítésének jogaival, így azt gondolhatnánk, hogy valódi aknamezőre léptek a film bejelentésével. De mint kiderült, a Warner nem a projekt törlését kérte tőlük.

A készítők nemrég elárulták, hogy a stúdió még a 2016-os Kickstarter-kampány alatt kereste meg őket, ezért az olasz alkotók egy ideig fel is függesztették a költségvetést megalapozó gyűjtést.

"Volt egy privát és természetesen titkos találkozónk a Warner Bros.-zel, akik megkerestek minket a közösségi finanszírozási kampány alatt. Csak annyit mondhatok, hogy megengedték, hogy folytassuk a film munkálatait, de természetesen csak non-profit módon"

- nyilatkozta a Voldemort-film rendezője.

A megállapodás kulcsa az utolsó részlet volt, azaz a Tryangle ígérete, hogy nem használják haszonszerzésre a filmet, ami ingyen megtekinthető lesz a YouTube-on. A jogi akadályok elhárultával a készítők teljes mértékben a film elkészítésére tudnak koncentrálni, amit nem kis részben a Harry Potter és a Félvér Herceg újraolvasása ihletett. Mivel magával a forgatással elkészült a csapat (a munka tavaly ősszel indult), már csak az utómunka van hátra, ennek ismeretében pedig a Tryangle még idén szeretné kiadni a Voldemort: Origins of the Heir-t.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)