Hirdetés

Volt olyan kaszkadőrmutatvány, ami lángba borította a James Bondot alakító Roger Moore-t

|

Nem zajlott le zökkenőmentesen A kém, aki szeretett engem forgatása.

Hirdetés

60 éve rajtolt el a filmes James Bond franchise a Dr. Nóval, amelyben Sean Connery játszotta a 007-es ügynököt. Akad azonban olyan rajongó, akinek nem ő a kedvence, hanem az egészen másfajta karaktert hozó Roger Moore. A színész 1973 és 1985 között hét alkalommal is lehetőséget kapott rá, hogy bizonyítson a szerepben és megmutassa Connery után, hogy van olyan jó Bond, mint kollégája.

Ennek érdekében sok kaszkadőrmutatványt saját maga csinált, aminek voltak veszélyei: a Lewis Gilbert (Shirley Valentine, Csak kétszer élsz) rendezésében 1977-ben bemutatott A kém, aki szeretett engem tökéletes példa arra, hogy mennyire félresikerülhet egy mutatvány. 

Hirdetés

Moore az esetről a The Dick Cavett Showban számolt be. A film egyik jelenetében karaktere szembekerül a Curt Jurgens által alakított antagonistával, az asztal két ellentétes végén ülnek. Jurgens egy csövön keresztül rakétát lő ki, hogy felrobbantsa Bond ülését, a 007-es pedig készen áll az elkerülésére, amit meg is tett a végleges változatban, valahogy így:

Ám Moore szerint a dolgok eredetileg nem egészen a terv szerint alakultak: 

"Persze tudtam, hogy jön, hiszen én vagyok James Bond, úgyhogy épp ki akartam vetődni a székből, de felrobbantották alattam, mielőtt ki tudtam volna szállni belőle, és kigyulladva csapódtam a földhöz. Próbáltam folytatni a párbeszédet, hogy 'Most elkaplak...'., de nem láttam a füsttől, lángok borítottak és három lyuk volt rajtam ott, ahol neked egy van."

Talán nem Roger Moore a legközkedveltebb Bond, de azt nem lehet elvitatni tőle, hogy azután is kész volt folytatni a jelenetet, hogy lényegében felrobbant és lángok borították. Minden tiszteletünk az övé.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)