Hirdetés

Látványosan megromlott Wakanda és az USA viszonya

|

Nemrég érkezett a világgazdaságot sokkoló hír, hogy az Amerikai Egyesült Államok és a Fekete Párduc hazája közötti szabadkereskedelmi megállapodásnak vége.

Hirdetés

Mielőtt tanácstalanul vakargatnátok a fejeteket, hogy vajon milyen hatást gyakorolhat a két állam viszonyában beállt kedvezőtlen fordulat a forint árfolyamára, és azon keresztül mindennapjainkra, gyorsan lelövöm a poént az oldalunkra téved laikusok kedvéért, hogy az említett szubszaharai ország kizárólag a Marvel univerzumában létezik.

Hirdetés

No meg egészen mostanáig az amerikai agrárminisztérium vámtarifáinak digitális nyilvántartásában, ahova pusztán a rendszer tesztelése céljából került be, ám valamiképp megfeledkeztek róla. Mike Illenberg, a minisztérium szóvivője megerősítette, hogy a tesztelési időszak lejártával az illetékes kollégáknak el kellett volna távolítaniuk minden Wakandára utaló információt, de ez nem történt meg.

Egyébként, ha Francis Tseng, a Jain Family Institute munkatársa véletlenül nem bukkan rá, talán még sokáig abban megnyugtató a tudat(lanság)ban hajthattuk volna álomra a fejünket, hogy a világ legnagyobb fegyverexportőre és a Marvel univerzum legfejlettebb állama az egymás közti kereskedelemben lebontottak minden vámtarifát. Csakhogy az említett úriember munkája különféle adatokat igényelt a tarifák élelmiszer-elosztásra és éhezésre gyakorolt hatását illetően a térség országaiban. Kösz, Francis!

Megjegyzendő, hogy a nyilvántartásban kutakodva kiderült, Wakanda a vibrániumra épülő technológián túl mezőgazdaság tekintetében sem súlytalan játékos; zöldségtől kávébabon és élőállatokon át illóolajakig sokféle terméket exportál. Reméljük, megfelelően tájékoztatták Trumpot az ügy részleteiről, különben még az is előfordulhat, hogy Twitter-üzenetben bejelenti, Kína és az EU után Wakandával is kereskedelmi háborút kezd. Jobban belegondolva, tegye csak, örömmel megnéznénk a Marvel reakcióját.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)