Hirdetés

Mesterséges intelligencia dönthet a filmek finanszírozásáról a Warner Bros.-nál

|

Producerek hada harcol azért, hogy meggyőzze Hollywood nagy filmstúdióit, és kellő tőkét szerezzen filmjéhez. Nos, a jövőben lehetséges, hogy egy MI kegyeit kell majd keresniük.

Hirdetés

The Hollywood Reporter értesülései szerint a Warner Bros. illetékesei azt tervezik, hogy ezentúl egy mesterséges intelligencián alapuló rendszer használjanak a stúdió életében legfontosabb döntési folyamathoz, vagyis ahhoz, hogy egy adott film zöld utat kapjon-e náluk, avagy sem. A Cinelytic nevezetű startup felel azért az MI által vezérelt projektmenedzser rendszerét, amelyre a jövőben a Warner is támaszkodni akar. 

Hirdetés

Tobias Queisser, a Cinelytic alapítója azt mondta, hogy cége rendszere másodpecek alatt képes elvégezni azokat a becsléseket, amelyekre a hús-vér szakembereknek napokra van szüksége, az MI simán megmondja, mennyit is ér egy filmsztár, vagy mekkora haszon remélhető egy adott mozitól. Azt is kiszámolja továbbá, hogy mikor érdemes mozikba küldeni a filmet, valamint marketinges és forgalmazói kérdésekre is megoldásokat kínál.

Nem csoda, hogy a Warner minden alternatív megoldásra lecsap, hiszen az utóbbi időben azért sikerült csúnyán befürödniük pár filmmel: a 2019-es Shaft, A bűn királynői, vagy épp a Godzilla II - A szörnyek királya is elég nagyot bukott. Ellenben azt mondjuk kevesen gondolták volna, hogy a mindösszesen 55 millió dollárból készült Joker világszinten több mint egymilliárdot hoz a konyhára. 

Nem a Warner az egyetlen, aki hasonló megoldásokkal kacérkodik, többek között az Ingenious Media, a Productivity Media, valamint az STX is szerződést kötött a Cinelytickel. A cég egyébként több éves bétateszt után 2019-ben indította el élesben is saját rendszerét. 

Arra azonban még Queisser is felhívja a figyelmet, hogy kreatív döntéseket egy MI képtelen meghozni, szóval míg a matekban képes cége rendszer lepipálni az embereket, a legfontosabb ponton továbbra is szükség lesz Hollywood nagy elméinek szakértelmére és megérzéseire. Reméljük ők is fejlődnek kicsit a jövőben.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)