Hirdetés

Watchmen - a sorozatból kiderül, hogy ki rejtőzött a legelső szuperhős álarca mögött

|

Az már a képregényekből is tudhattuk, hogy a Watchmen világában Hooded Justice volt az első, aki maszkot öltött, hogy igazságot szolgáltathasson ott, ahol a hatóságok csődöt mondtak, de sosem voltunk tisztában azzal, ki bújik meg a maszk alatt. Egészen eddig.

Hirdetés

Jelenleg is fut az HBO-n a Watchmen sorozat, mely nem csak feldolgozza és folytatja a képregények történetét, de új adalékokkal is szolgál hozzájuk. A következőkben a sorozat hatodik epizódjának részleteiről lesz szó, tehát aki szeretné elkerülni a spoilereket, az most ne olvasson tovább, ugyanis a történet egy fontos csavarját tárgyaljuk ki. 

Hirdetés

Hooded Justice a DC Comics képregényeiben

Az már a képregényekből is kiderült, hogy a Watchmen szuperhős csoportnak volt egy elődje, a Minutemen, melynek egyik alapító tagja volt Hooded Justice. Ő lett az első igazságosztó, aki maszkot húzva vette fel a harcot a bűnözéssel, érdekessége azonban az, hogy valódi személyazonosságára sohasem derült fény. Azt is fontos megemlíteni, hogy a képregényekben nem jutott túlzottan nagy szerephez. A 2012-es Before Watchmen: Minutemen képregénysorozat ugyan árnyalja némiképp a történetét, de még mindig nem lehet tudni, ki is rejtőzött pontosan az álarc alatt. A képregényekben először azt hitték, hogy egy Rolf Müller nevű erőművész bújt Hooded Justice jelmezébe, de őt a Comedian megölte. A valódi Hooded Justice sem járt sokkal jobban: ugyancsak a Comedian gyerekgyilkosságokkal vádolta meg őt, és hamis nyomok segítségével arra késztette az első Nite Owlt, hogy küzdjön meg a csuklyás igazságosztóval, a harc során pedig Nite Owl megölte Hooded Justice-t. A füzetekben így tehát sosem láttuk meg végül Hooded Justice valódi arcát, nem derült fény tényleges személyazonosságára. 

Mi változott az HBO Watchmen tévésorozatban?

Az HBO sorozatából viszont most kiderül, hogy a hőst azért nem láthattuk soha maszk nélkül, mivel egy afroamerikai rendőr, Will Reeves lapult alatta, aki az igazságszolgáltatás csődje miatt vette saját kezébe a kezdeményezést. A karakter az 1921-es tulsai mészárlás túlélője - ez egyébként egy valós esemény, mely az USA-ban zajlott le és az egyik legnagyobb faji alapú erőszak-sorozatnak tartják a mai napig az ország történelmében, melynek akár 300 halálos áldozata is lehetett. Hogy ne derüljön ki a személyazonossága, Reeves a csuklya alatt még arcfestést is viselt, ettől mindenki azt hitte, hogy egy fehér férfi. 

Egy kis érdekesség a képregény rajongóknak, hogy a hatodik epizódból az is kiderül, hogy Hooded Justice ötlete akkor fogant meg Will Reevesben, amikor a Watchmen univerzumban létező Action Comics első számában meglátta Supermant, így a kriptoninak - még ha közvetve is - fontos szerepe van abban, hogy egy másik univerzumban is álarcos igazságosztók egy csoportja jött létre.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)