Hirdetés

Ezekre voltak idén legtöbben kíváncsiak a Wikipédián

|

A filmekkel és sorozatokkal kapcsolatos keresések letarolták az idei toplistát.

Hirdetés

A Wikipédia segítségével manapság másodpercek alatt juthatunk hozzá olyan információkhoz, amik megszerzéséhez pár évvel ezelőtt még egy rakat lexikont kellett volna átnyálazzunk. Persze egy bárki által szerkeszthető adatbázisról beszélünk, így az itt fellelhető adatokat érdemes ellenőrizni, ha éppen a doktori disszertációnkhoz gyűjtünk anyagot, de a mindennapi életünket borzasztóan megkönnyíti az oldal. De vajon mi az, ami a legtöbb embert foglalkoztatta idén?

Hirdetés

Több mint 260 milliárdszor kerestünk a Wikipédián 2019-ben, ami egy leképesztő szám, és talán kicsit megnyugtatja azokat, aki azt gondolták, hogy a tudásszomj kezd kiveszni az emberiségből. A tíz legtöbbet keresett szócikk között elképesztő fölénnyel nyertek az olyanok, amik valamelyik éppen aktuális filmhez vagy sorozathoz kapcsolódtak. Rögtön az első helyen találjuk a Bosszúállók: Végjátékot, amire 43 milliónál is többen kattintottak, ami nem is csoda, hiszen egy igen komoly mérföldkő volt ez a népszerűsége csúcsán álló Marvel Filmes Univerzumban. 

Második helyre az idén elhunyt embereket listázó szócikk került, ezt egyből Ted Bundy adatlapja követi, ami az Átkozottul veszett, sokkolóan gonosz és hitvány című filmnek, valamint a sorozatgyilkossal foglalkozó Netflix dokumentumfilm sorozatnak  köszönhető. Freddie Mercury kapta a negyedik legtöbb kattintást, aminek lehet némi köze a Queen frontemberéről szóló Bohém Rapszódiához, mely ugyan tavaly jelent meg, de sokak érdeklődését terelte az érdekes életutat bejárt énekes felé idén is. Az HBO sorozata miatt a csernobili katasztrófának is sokan olvastak utána, és a Joker mozifilm hátterére is jó páran kíváncsiak voltak. Mindemellett a filmipar legtöbb bevételt hozó filmjeit listázó oldal is nagy figyelmet vont magára, ami a Végjáték és az Avatar versengésének köszönhető. 

A játékipar is képviselteti magát a listán, ugyanis Keanu Reeves a tizedik leggyakoribb keresés volt az oldalon, ami egyrészt a John Wick széria harmadik része miatt lehet, másrészt a Mátrix 4 készültének híre okozhatott fellendülést a színész után érdeklődők számában, de bizonyára jócskán hozzájárult a Cyberpunk 2077-ben való szereplése is, melynek bejelentése mémek ezreit ihlette. 

Íme a legtöbbet kattintott szócikkek listája (angolul, hiszen ezekre jöttek megtekintések):

  1. Avengers: Endgame - 43,847,319 megtekintés
  2. Deaths in 2019 - 36,916,847 megtekintés
  3. Ted Bundy - 29,062,988 megtekintés
  4. Freddie Mercury - 26,858,123 megtekintés
  5. Chernobyl disaster - 25,195,814 megtekintés
  6. List of highest-grossing films - 24,547,640 megtekintés
  7. Joker (2019 film) - 22,062,357 megtekintés
  8. List of Marvel Cinematic Universe films - 21,467,603 megtekintés
  9. Billie Eilish - 19,638,478 megtekintés
  10. Keanu Reeves - 16,622,576 megtekintés

Ha egy bővebb lista érdekelne titeket, akkor ide kattintva eléritek a legkeresettebb 5000 szócikk listáját.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)