Hirdetés

Will Smith kemény büntetést kapott az Amerikai Filmakadémiától, amiért megpofozta Chris Rockot

|

A botrányba fulladt Oscar-gála után várható volt, hogy nem bánnak majd kesztyűs kézzel a fejét elvesztő Will Smithszel.

Hirdetés

Magyar idő szerint március 28-án hajnalban hirdették ki a 2022-es Oscar-díj nyerteseit, és mivel Will Smith is azon nomináltak között volt, akinek sikerült arany szobrocskára váltaniuk jelölésüket, a gálának úgy kellett volna bevonulnia a történelembe, mint a színész pályafutásának egyik - ha nem a - csúcspontja. A Kaliforniába jöttem és a Bad Boys sztárját választotta ugyanis az Amerikai Filmakadémia a legjobb férfi színésznek a Richard királyban nyújtott alakításáért.

Most pedig az imént említett szervezet irányító testülete hozott szigorú ítéletet a Will Smith ügyében indított fegyelmi eljárás keretében, amire azért volt szükség, mert a friss Oscar-díjas színész felpofozta a rendezvény házigazdáját, Chris Rockot, miután az elsütött egy tréfát a felesége, Jada Pinkett Smith rovására.

Hirdetés

Will Smith még aznap bocsánatot kért tettéért, Chris Rock sem tett feljelentést (eddig legalábbis), de az nyilvánvaló volt, hogy egy ilyen, élő adásban közvetített erőszakos megnyilvánulás nem maradhat és nem is marad megtorlatlanul. Az akadémiai tagságáról önként lemondó színész filmes projektjei szinte azonnal parkolópályára kerültek. És ezzel még nincs vége a történetnek, ugyanis a kezdetben engedékenynek mutatkozó Filmakadémia rengeteg kritikát kapott, amiért például megengedték, hogy Smith átvegye a díjat és még beszédet is mondjon. Talán ez is közrejátszhatott abban, hogy végül az 54 tagú kormányzótanácsa döntése nyomán kitiltották az Oscar-díjátatókról, méghozzá 10 kerek évre.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Egy füst alatt nemkívánatos személlyé vált a Filmakadémia egyéb rendezvényein és programjain is, ezeken sem személyesen, sem online formában nem vehet részt. Will Smith a döntést elfogadja és tiszteletben tartja - közölte a CNN.

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)