Hirdetés

Willow tévésorozaton dolgozik a Lucasfilm

|

A klasszikus fantasy a Disney+ előfizetéses szolgáltatáson folytatódhat.

Hirdetés

Kevésbé ismert, mint a Star Wars saga, vagy az Indiana Jones filmek, de szerintem azért akad még közöttetek olyan, aki emlékszik az 1988-as Willow-ra. A Ron Howard által rendezett film ugyan nem robbantott kasszát, de nem is teljesített szörnye: 35 millió dolláros forgatási költség mellett 110 milliós bevételt sikerült összehoznia, ez viszont kevés volt a folytatásokhoz. 

Hirdetés

A Willow egy klasszikus fantasy történet volt, főhősét, Willow Ufgoodot pedig az a Warwick Davis alakította, aki A jedi visszatérből az ewok Wicketként lehet nektek ismerős. Willow egy Elora Danan nevű kisbabát próbált megmenteni a gonosz Bavmorda királynőtől, kalandja során pedig a zsoldos Madmartigan lett társa, akit egyébként Val Kilmer alakított. A történet íve egyértelműen mutatta, hogy folytatásos sztorinak képzelték el az alkotók a Willow-t, de a stúdió végül úgy döntött, nem éri meg újabb részeket leforgatni. Helyettük inkább regényekben gördült tovább a cselekmény, 1995 és 2000 között George Lucas és az Uncanny X-Men képregények alkotójaként is ismert Chris Claremont összesen három regényt írt meg (Shadow Moon, Shadow Dawn, és Shadow Star ). A Chronicles of the Shadow War néven futó regénytrilógia 15 évvel a film eseményei után játszódott, és immár egy tinédzser Elora Danan volt a főszereplőjük. 

Egyelőre nem tudjuk, hogy az új sorozat ezeket a köteteken alapszik-e, de az biztos, hogy a pilot epizódon Jonathan Kasdan dolgozik - ő írta a tavalyi Solo: Egy Star Wars-történetet, és ő körmöli jelenleg is a 2021-ben esedékes új Indiana Jones film forgatókönyvét is. Minderről Kathleen Kennedy mesélt nemrég a Los Angeles Timesnak. Nem ez az első alkalom, hogy hallunk a sorozatról, hiszen idén májusban a The Verge már írt arról, hogy készül a Disney+-ra egy Willow sorozat. Már akkor is szóba került Jonathan Kasdan neve, illetve az eredeti filmet rendező Ron Howard is. Nem tudjuk egyelőre, hogy Howard tényleg dolgozni fog-e az új sorozaton, de mi mindenképp örülnénk neki, ha az eredeti rendező venné kezébe az egész projektet. 

Ti láttátok már az 1988-as Willow-t?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)