Hirdetés

Woody Allen - Tollatlan jószág

|

New York-i zsidó entellektüel őstípusa mára már klasszikus – csakhogy egy okádnivaló közhellyel kezdjünk.

Hirdetés

Kicsit rendhagyó ajánló, hiszen egy egész sorozatot ajánlok most nektek. Woody Allen, a komplexusos, szemüveges, New York-i zsidó entellektüel őstípusa mára már klasszikus - csakhogy egy okádnivaló közhellyel kezdjünk. Bár közel sem nevezhető minden műve zseniálisnak, számtalan örökbecsűvel gazdagította a popkultúrát. Néha vicces, néha komoly, néha közhelyes, néha zseniális. A Cartaphilus kiadó - igen helyesen - a tenyerébe köpött, és nekilátott, hogy (újra) kiadják Woody Allen irodalmi életművét magyarul. Az újra szó indokolt, hiszen jó pár kötet megjelent már itt-ott az elmúlt évtizedekben, de most úgy tűnik, a kiadó a teljességre törekszik. Igen helyesen. Amiért éppen a Tollatlan jószágot ragadtam ki a már megjelent három kötet közül (Mellékhatások és Na, ennyit erről a másik kettő címe), annak teljesen szubjektív oka van: ebben szerepelnek a kedvenc Allen-szösszeneteim.

Naplórészlet: „Elvegyem-e W.-t? Semmiképpen, amíg nevének többi betűjét el nem árulja". És a többi klasszikus. Kötelező, kedves gyerekek, kötelező!

5/5
Woody Repülő Cirkuszának ismerete a.l.a.p.
 

 

tollatlan.jpg

 

 

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)