Hirdetés

X-Men: Sötét Főnix - ez lehet a széria legrosszabbul nyitó filmje

|

Az előrejelzések szerint hatalmasat hasal majd a mozi a kasszáknál a nyitóhétvége során.

Hirdetés

Az első előzetesek alapján és annak fényében, hogy a film nagyjából egyharmadát újraforgatták, sokan már előre tartottak az X-Men: Sötét Főnixtől. A legtöbb kritika szerint pedig sajnos a félelem jogos volt, kifejezetten rosszul sikerült Simon Kinberg filmje. Ennek a hatása pedig természetesen a bevételeken is meg fog látszani. 

Hirdetés

Az Exhibitor Relations becslései alapján ugyanis a nyitóhétvégén, amikor elvileg a legtöbb bevételre számíthat egy mozi, az X-Men: Sötét Főnix végtelenül szerényen, 40 millió dollár alatt fog teljesíteni az Egyesült Államokban. Ezzel pedig az új film a 2000 óta futó széria legrosszabbul nyitó epizódja lesz. Csak összehasonlításképpen: 2000-ben 54 millióval startolt az első X-Men. A második résznek már 85,5 milliót sikerült összehoznia az első hétvégéjén, az egyébként eléggé megosztó harmadik epizódnak pedig 102 milliót. A mellékszálak is egytől egyig felülmúlták a Sötét Főnixet: az X-Men kezdetek: Farkas 85 millióval, a 2013-as Farkas 53 millióval, a két éve bemutatott Logan 88 millióval, a Deadpool első része 132, a második pedig 125 millióval tudott elstartolni. Az X-Men mozik új vonala is maga mögé utasította a Sötét Főnixet: a 2011-es X-Men: Az elsők 55 millióval, az X-Men: Az eljövendő múlt napjai 90 millióval, az X-Men: Apokalipszis pedig 65 millióval nyitott. 

A fentiek fényében tehát az X-Men: Sötét Főnix nem csak kritikai szempontból lesz bukás, hanem anyagi sikerre sem számíthat. Jövőre még elvileg jön a 2017-ben leforgatott és azóta tologatott Új mutánsok. Ezt követően azonban végleg búcsút intünk majd a Fox X-Men szériájának, a Marvel Studios előtt pedig adott a lehetőség, hogy tiszta lappal kezdjen újra mindent. Remélhetőleg az a reboot sokkal jobb minőségben készül majd el, mint az X-Men: Sötét Főnix.

Ti láttátok már a X-Men: Sötét Főnixet? Ha igen, akkor hogy tetszett? 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)