Hirdetés

Tényleg a magyar Linda sorozatból lopták egy X-Men animációs széria zenéjét?

|

A TMZ információi szerint a magyar rendező perelni akar, a hasonlóságot mindenki döntse el maga.

Hirdetés

Sokszor futottunk már bele évekkel később olyan plágiumperekbe, amelyek esetében a kapcsolódó nóták szinte kiszúrták a szemünket, de nem vettük észre a nyúlást. Valami hasonló történt elvileg az 1992 és 1997 között futott X-Men: The Animated Series rajzfilmek és a magyar Linda sorozat esetében is. 

Hirdetés

A TMZ ugyanis nemrég arról számolt be, hogy a harcművész rendőrnő, Linda kalandjait rendező Kriskó Zoltán most beperelne egy halom amerikai óriáscéget, többek között a Marvelt, Disney-t, FOX-ot, Apple-t, Amazont és tulajdonképpen mindenkit, akik jogtalanul használták fel sorozat főcímzenéjét. Véleménye szerint ugyanis az említett X-Men rajzfilmsorozat nemes egyszerűséggel lenyúlta a Linda főcímének dallamait. A Linda főcímzenéjét 1983-ban írta meg Vukán György, aki a dalt kifejezetten a sorozathoz készítette, és természetesen le is védette. A rendező azt szeretné, ha Vukán György családja kártérítést kapna azért, mert éveken át az ő zenéjével indultak kalandra a mutánsok, sőt természetesen az X-Men rajzfilmsorozatot azóta is folyamatosan vetíti egy rakás tévéadó, elérhető az interneten is temérdek formában. 

Hasonlítsátok össze a két főcímet, döntsétek el, jogos-e a követelés. Ez az 1984 ás 1991 között futó, összesen 17 epizódot megélt Linda intrója:

Ez pedig az X-Men: The Animated Series főcíme:

Ti mit gondoltok? 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)