Hirdetés

Elkaszálta a YouTube a saját gyártású sorozatait

|

A cég nem tud lépést tartani a már jelentős felhozatallal rendelkező szolgáltatókkal, ezért inkább más irányba fordítják a vitorlákat.

Hirdetés

Azt gondolnánk, hogy ha valakinek, akkor a Google-nek megvannak a forrásai és a lehetőségei, hogy felvegyék a kesztyűt az olyan versenytársakkal, mint a Netflix vagy az Amazon Prime, de a jelek szerint inkább más utakon indul el a cég.

Hirdetés

A YouTube is megpróbálkozott azzal, hogy saját gyártású sorozatokkal hozza meg a kedvet előfizetés alapú rendszeréhez, ami egy időben YouTube Redként futott, jelenleg a fantáziadús YouTube Premium nevet viseli. Ennek keretében készült el két viszonylag nagy költségvetésű produkciójuk; a sc-fi thriller Origin és az Overthinking with Kat & June című vígjáték sorozat. 

Ahogy az sejthető volt, az internet népe nem fogadta kitörő örömmel, hogy az addig teljesen ingyenesen elérhető videómegosztó fizetős tartalmakat is behoz a platformra. Valószínűleg ennek köszönhető, hogy a két sorozat végül tavaly ősztől már mindenkinek elérhető lett a YouTube-on. 

A cég ezt azzal indokolta, hogy az előfizetés helyett inkább a szponzorációkat és a reklámbevételeket helyezik előtérbe, viszont a jelek szerint ez a stratégia sem bizonyult megtérülőnek, ugyanis egyes források azt jelentették, hogy mindkét sorozat kaszát kapott. A Google belátta, hogy egy olyan piacon próbál versenyezni, ami már így is a telítettség határát súrolja - elég belegondolni, hogy csak a közeljövőben a Disney és az Apple is streaming szolgáltatást tervez indítani.

A YouTube Premium a hírek szerint megmarad, de inkább a zenei produkciókra és a gaming tartalomra koncentrál majd, mintsem a saját sorozatokra. A gaming részleg pedig nagy valószínűséggel egy hatalmas lökést is kap majd, ha a Google Stadia megjelenik.

Ti sajnáljátok a leállított sorozatokat?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)