Hirdetés

A Holtak hajnala írója szerint a The Walking Dead tette tönkre a zombis műfajt

|

George A. Romero nem éppen boldog a zombis filmek mai állapotát illetően, a The Walking Dead mellett pedig szerinte Brad Pitt és a Z világháború a gondok fő okozója.

Hirdetés

Bár ezt HP valószínűleg nem bánja, manapság kis túlzással a csapból is a zombik folynak, ami furcsa módon az élőholtakat a középpontba állító filmek egyik legnagyobb mesterének tett keresztbe igazán. George A. Romero szerint ma már el sem készülhetne a Holtak hajnala, vagy a sorozat bármelyik másik része.

A rendező nemrég adott egy rendkívül frusztrált interjút, amiben konkrétan rámutatott azokra a zombis alkotásokra is, amik átformálták a műfajjal kapcsolatos elvárásokat és így személyesen az ő dolgát is megnehezítették.

"(...) a Z világháború és a The Walking Dead miatt nem javasolhatok már egy szerény zombis filmet, aminek valamilyen társadalmi-politikai üzenete is van. Ahogy kiejted a zombi szót, azzal jönnek, hogy »Brad Pitt 400 millió dollárt fizetett ezért« (...) Olyan filmet akarnak, ami arról szól, hogy a zombik csak törnek és zúznak. Én nem ebben utazom"

- lamentált Romero.

Míg az ő filmjeiben olyan, nagyon is valós komplex problémákat illusztrál a zombiapokalipszis, mint az emberi összefogás hiánya, a rasszizmus, vagy éppen a fogyasztói kultúra  káros hatásai, addig a műfaj nagyágyúinak számító újabb alkotásokban csupán egy látványos, és az eredetét tekintve viszonylag érdekes veszélyforrást jelentenek az élőholtak. Romerót egyébként megkérdezték arról is, miért nem próbálja meg a közösség segítségével elkészíteni a következő Living Dead filmet, de elmondása szerint ő hisz a hagyományokban és talán a stúdiók azért nem adnak pénzt neki, mert valóban nem túl jó ötlet tovább bővíteni a sorozatot.

Ennek ellenére a fia, Cameron Romero igyekszik összehozni egy előzményfilmet, amit azért tehet meg, mert az első film forgalmazójának védjegye lejárt a sorozattal kapcsolatban. Mit gondoltok, igaza van Romerónak, vagy nektek bejönnek az újfajta zombis filmek is?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)