Hirdetés

5 régebbi mobiljáték, amit most is érdemes elővenni

|

Igaz, hogy pár éve jelentek meg, de a mai napig aktívan frissítik őket, hétről hétre válnak egyre jobbá. Összegyűjtöttünk öt olyan játékot, amikkel elfoglalhatjátok magatokat, ha van pár perc szünetetek!

Hirdetés

Mint azt hetente jelentkező mobiljátékos cikksorozatunkból is láthatjátok, még mindig szépen gyarapodik az App Store és a Google Play, és mivel óriási és jövedelmező a piac ezen szegmense, nem várható lassulás. Az újdonságoknál sokáig nem lehet tudni, hogy hosszútávon is szórakoztatóak maradnak-e, vagy hamar kifáradnak, netán elkezdenek túl agresszívan kunyerálni, viszont vannak olyan, bejáratott játékok, amiket a mai napig folyamatosan bővítenek, és ezért különösen érdemes játszani velük. Összegyűjtöttünk ötöt, amit szívből tudunk ajánlani; ha van valami, amit évek óta nyüstöltök és ajánlanátok másoknak, írjátok meg kommentben!

Hirdetés

Shakes and Fidget (iOS, Android) - ingyenes 

Elég valószínű, hogy találkoztatok valamilyen formában a Shakes & Fidgettel, mely idén már a tizedik évfordulóját ünnepli. Egy webes képregényből készült böngészős játékként indult, majd fokozatosan terjeszkedett más platformok irányába, miközben folyamatosan bővítették, újítottak rajta. Mára teljesen modernizálták, frissítésekkel teszik egyre jobbá. A játék egy RPG, melyben először létrehozunk egy hőst, kiválasztjuk a kasztját, majd küldetéseket teljesítünk vele, PvP csatákban küzdünk meg másokkal, fejlesztjük karakterünket, erődöt építünk, gyűjtögetünk. Részben más játékok paródiája, a humora is egészen egyedi. 50 millió regisztrált felhasználóval büszkélkedhet, és 25 nyelven, köztük magyarul is játszható, úgyhogy már csak ezért is érdemes adni neki egy esélyt!

Trials Frontier (iOS, Android) - ingyenes

A Ubisoft nagyjából a Trials Fusionnel egyidőben, 2014 környékén adta ki a sorozat mobilos spin-offját. Az ismert játékmenetet kapjuk, motoron ülve kell egyre nehezebb akadálypályákon átjutni a lehető leggyorsabban, lehetőleg kevés próbálkozásból. Bár megvannak benne a szokásos free-to-play játékos elemek, mint az üzemanyag és a prémium fizetőeszköz, sikerült úgy belőni a ritmust, hogy ne érezzük magunkat öt percenként korlátozva. Rengeteg különböző pályával, küldetéssel dobták fel, a napi, véletlenszerűen generált kihívás miatt pedig mindenképp érdemes szakítani rá egy kis időt. 

Vainglory (iOS, Android) - ingyenes

A Vainglory volt az első igazán jó mobilos MOBA, és a mai napig nem nagyon akad vetélytársa.  Azt, hogy mennyire minőségi, jól mutatja, hogy 2014-ben, az iPhone 6 bemutatóján ezzel demonstrálta az Apple a Metal API képességeit - azóta pedig csak jobb lett. 3v3 vagy 5v5 meccsekben küzdhetünk meg más játékosokkal. Egyre több karakter közül választhatunk és épp márciusban érkezett hozzá egy méretes frissítés, ami még jobbá tette az élményt. Akkor is próbáljatok rá, ha a műfajt eddig nem szerettétek!

Jetpack Joyride (iOS, Android) - ingyenes

A Fruit Ninját is jegyző Halfbrick Studios játéka, a Jetpack Joyride alapvetően rettenetesen egyszerű: egy Barry nevű, jetpacket viselő fickóval haladunk át egy szupertitkos laboratóriumon. Ha megérintjük a képernyőt, feljebb megy, ha elvesszük az ujjunkat, zuhanni kezd. Célunk minél messzebbre jutni, miközben érméket gyűjtögetünk, kihívásokat teljesítünk, és kerülgetjük az azonnali halált jelentő akadályokat. Feladatunkat mindenféle járművek és kütyük teszik könnyebbé. Mindig van mit tenni benne, és bár az első változatát 2011-ben adták ki, a mai napig kerül bele új tartalom.

Cut the Rope (iOS, Android) - ingyenes

A Cut the Rope 2010-ben debütált, és óriási sikert aratott. Természetesen mindenféle folytatások követték, de a ZeptoLab az eredetit sem hanyagolta el, legutóbb februárban adott hozzá néhány új pályát. Adott egyfelől egy aranyos kis lény, valamint egy cukorka, amit nagyon szeretne megszerezni. Nekünk úgy kell köteleket vagdosnunk, hogy eljuttassuk az édességet OmNomhoz. Csapdák, pókok bonyolítják a dolgokat, magasabb szinteken már komoly gondolkodást igényel a feladatmegoldás. 

Persze szerepelhetne a listán az Angry Birds 2, a Temple Run 2 vagy a Pokémon GO is, de igyekeztünk kevésbé ismerteket válogatni. Ti mivel szoktatok játszani mobilon?

A cikket a Shakes & Fidget fejlesztője, a Playa Games támogatta.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)