Hirdetés

A GTA III mobil verziójával is működnek a modok - így kell beépíteni

|

A PC-n használt módosításokat az iPhone, iPod touch és iPad tulajdonosok is alkalmazhatják, még jailbreak sem kell hozzá.

Hirdetés

A Grand Theft Auto széria tagjai nagyon népszerűek a modderek körében, rengeteg autó és egyéb módosítás jelent meg a játékokhoz az évek folyamán, melyeket bárki könnyedén telepíthetett.

A nemrég megjelent iOS-es Grand Theft Auto 3 verzió szintén befogadja ezeket a módosításokat, még jailbreakelt készülék sem kell hozzá. Amire szükségünk van, az az IMGTool 2.0, a beépíteni kívánt mod (például innen), az iExplorer nevű program, amivel az iPhone/iPod touch és iPad fájljai között turkálhatunk, illetve persze maga a játék ipa fájlja, amihez mi rendelkezünk licenccel. A modokat a következő módon lehet beépíteni:

1. Először is érdemes biztonsági másolatot készíteni a módosítani kívánt fájlokról. Célszerű az egész ipa fájlt átmásolni egy másik helyre PC-n alapból a "C:UsersFELHASZNÁLÓMusic", Mac-en a "~/Music/iTunes/Mobile Applications/" mappából.

2. Miután csatlakoztattuk az eszközt nyissuk meg az iExplorert, majd az Apps-re kattintva keressük ki a gta3 mappát. Amikre szükségünk van, az a gta3.app mappában lévő gta3_pvr.img és gta3_pvr.dir fájlok.

3. Nyissuk meg a gta3_pvr.img fájlt IMGToollal, ezután megjelenik az ebben található fájlok listája. A legtöbb mod tartalmaz egy .dff és egy .txd fájlt. Keressük meg az azonos nevű fájlokat az IMGToolban, és töröljük ki őket (jobb egérgomb->delete). Ha ez megvan, kattintsunk a Commands menü Add pontjára, és keressük meg a mod fájljait. Ezután szintén Commands menü, majd Rebuild Archive a módosítások mentéséhez.

4. Nyissuk meg az iExplorert és másoljuk be a módosított gta3_pvr.img és gta3_pvr.dir fájlokat a com.rockstargames.gta3ios fájl gta3.app mappájába. A biztonság kedvéért a régi gta3_pvr.img és gta3_pvr.dir fájloknak adjunk egy .bak kiterjesztést, így a készülékünkön is lesz egy biztonsági másolat. Ha ez a folyamat lefutott végeztünk is, nincs más dolgunk, mint indítani a Grand Theft Auto 3-at és gyönyörködni az újdonságokban. Ha valaki videón is szeretné látni a folyamatot, akkor az alább látható mozgóképet tekintse meg.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)