Hirdetés

A lootboxok elleni törvények keresztbe tehetnek a Diablo Immortal megjelenésének

|

Nagyon úgy fest, hogy a Diablo Immortal miatt sem mer az Activision Blizzard kockáztatni.

Hirdetés

Már tényleg csak karnyújtásnyira van a Diablo Immortal megjelenése, hiszen az ingyenes játék június 2-án élesedik mobilplatformokon és PC-n is. Úgy tűnik azonban, hogy mindebből a belga és holland rajongók teljesen ki fognak maradni. Az Activision Blizzard Benelux kommunikációs menedzsere ugyanis megerősített a Tweakers nevű holland híroldalnak azt, hogy a helyi lootbox ellenes törvény miatt a Diablo Immortal nem tud megjelenni se Hollandiában, se Belgiumban.

Az előregisztrációs lehetőséget már le is kapcsolták mindkét országban. 

Hirdetés

Hollandiában és Belgiumban 2018-ban léptek hatályba olyan törvények, melyek a videojátékokban található lootboxokat szerencsejátéknak minősítették, ezáltal illegálissá vált a használatuk. A helyi jogszabályok először az EA, és egészen konkrétan a FIFA széria esetében voltak problémásak. 2019-ben az EA ki is vette a lokalizált FIFA játékokból a FIFA pontokat (ezekért lehetett Ultimate Team kártyacsomagokat vásárolni a FUT játékmódban), de közben elindult egy hosszú jogi huzavona. Végül idén márciusban úgy döntött a holland bíróság, hogy az EA-nek ad igazat, mégsem kell befizetniük egy 10 millió eurós bírságot. 

Mindez azonban nem hatotta meg az Activision Blizzardot, és a történések fényében kijelenthetjük, ők inkább nem szeretnének pereskedni, egyszerűbb, ha csak simán nem adják ki a játékot ebben a két államban. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)